Creşte numărul persoanelor infectate cu Omicron. Câte cazuri s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

De: Cancan
Publicat: 27/12/2021 | 23:13
Variana omicron a pus stăpânire pe această țară Sursă foto: Pixabay.com

Ministerul Sănătății a anunţat câte noi cazuri de infectare cu noua variantă a coronavirusului s-au înregistrat în ultimele 24 de ore. Se pare că 13 persoane au fost infectate cu Omicron în România. Printre acestea, și un tânăr de 14 ani.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 38 cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2.

„Încă 13 cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 27.12.2021, în România. Cele mai multe persoane infectare, în număr de 10, sunt din municipiul București, alte 2 persoane sunt din județul Ilfov și una din județul Galați”, transmite ministerul Sănătății.

CITEŞTE ŞI: EPIDEOMIOLOG ROMÂN, ANUNȚ TERIBIL DE CRĂCIUN: “DIN IANUARIE, OMICRON VA DEVENI DOMINANTĂ. VALUL 5 POATE SĂ RIDICE PROBLEME”

Printre persoanele infectate se numără și un copil. Dintre cele 13 noi infectări, 7 au fost la persoane nevaccinate.

„Persoanele infectate cu tulpina OMICRON ( 5 bărbați, 7 femei și un copil) au vârste cuprinse între 14 și 89 de ani, iar 7 dintre acestea sunt nevaccinate împotriva COVID-19. Două persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie și SUA”, se mai arată în comunicatul de presă.

Este foarte probabil ca noua variantă să conducă la spitalizări şi decese în plus

Potrivit ECDC, este „foarte probabil” ca noua variantă să conducă la spitalizări şi decese în plus faţă de previziunile precedente centrate pe varianta Delta, dominantă până acum.

Pentru a menţine presiunea asupra sistemului de sănătate la un nivel „gestionabil”, ECDC a cerut din nou o „reintroducere rapidă şi consolidare” a aşa-numitelor măsuri „non-farmaceutice” împotriva COVID-19, un termen care acopera restricţiile în general, scrie Agerpres.

”Este nevoie urgentă să se ia măsuri ferme pentru a reduce transmiterea, pentru a uşura povara grea asupra sistemelor sanitare şi pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili în următoarele luni”, a adăugat agenţia.

Pentru ECDC, folosirea măştilor, telemunca, evitarea supraaglomerării în locurile şi transportul public, izolarea în locuinţă în cazul îmbolnăvirii, aerisirea interioarelor şi menţinerea unui nivel ridicat de igienă rămân o prioritate.

Sursă foto: Arhivă Cancan