Cu cât a crescut numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 în România! Descoperirea făcută de cercetători despre vaccinul Pfizer, folosit și în țara noastră

Publicat: 28/01/2021 | 12:53

Reprezentanții din cadrul Grupului de Comunicare Strategică au publicat după ora 13:00 noile informații primite de la spitatele din România în legătură cu numărul infectărilor cu SARS-CoV-2. Iar de peste hotare vin vești proaste în legătură cu vaccinul Pfizer! O echipă de cercetători americani a descoperit că acesta pare să piardă un pic din eficacitate împotriva mutațiilor tulpinei de coronavirus găsite în Africa De Sud.

Pandemia de COVID-19 în România, 28 ianuarie

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.901 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Iar numărul total de îmbolnăviri în România a ajuns la 721.513 de oameni.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 682 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Nu rata: Bill Gates, declarațiile cu care a șocat omenirea: “Pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată în serios”

Conform unor oameni de știință de la Universitatea din Texas Medical Branch (UTMB), vaccinul anti-COVID al Pfizer Inc și BioNTech nu este foarte eficient împotriva unui virus proiectat cu trei mutații cheie din noua variantă de coronavirus care a fost găsită în Africa de Sud, au relatat jurnaliștii de la Reuters.

În studiul de laborator, care nu a fost deocamdată evaluat de altă autoritate, este indicată o reducere de mai puțin de două ori a nivelului concentrației anticorpilor. Altfel spus: vaccinul ar fi probabil eficient în neutralizarea unui virus cu așa-numitele mutații E484K și N501Y, găsite în varianta sud-africană. Cercetarea a fost realizată din sânge prelevat de la persoanele care au primit vaccinul. Iar concluziile sale sunt limitate, pentru că nu analizează setul complet de mutații găsite în noua variantă din Africa de Sud.

Citește și: S-a aflat de la cine a pornit focarul cu noua tulpină de coronavirus de la școala 28 din București! Sorin Cîmpeanu: “E un lucru care ne îngrijorează”

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro