Cu câți lei se vinde kilogramul de pulpă de miel în Auchan București. Clienții au crezut că nu văd bine

Publicat: 04/03/2024 | 07:39

Sărbătorile pascale se aproprie cu pași repezi, iar românii se grăbesc să-și facă provizii. Clienții care au ajuns în magazinele Auchan din București au avut un șoc când au văzut prețurile. Cu câți lei se vinde kilogramul de pulpă de miel?

Mai sunt doar două luni până la Paște, iar românii au început de pe acum să-și facă provizii. Se știe că mulți gurmanzi aleg să pună pe masa de sărbătoare carne de miel. Delicatesa specifică sezonului a înregistrat de-a lungul timpului scumpiri însemnate. Chiar în momentul în care credeau că nimic nu îi mai poate uimi, bucureștenii au avut parte de un alt șoc. Nu le-a venit să creadă ce preț avea la raft o pulpă de miel.

Mai exact, în magazinele Auchan, pulpa de cerb, originară din Ungaria, este mai ieftină decât pulpa de miel din România. Clienții au crezut că nu văd bine, uitându-se de două ori la prețurile afișate la raft.

Citește și: VREMEA O IA RAZNA! CICLONUL MEDITERANEAN FACE PRĂPĂD ÎN ROMÂNIA. METEOROLOGII ANUNȚĂ NINSORI ȘI LAPOVIȚĂ

Cât costă kilogramul de pulpă de miel în supermarket-urile din Capitală

O pulpă de cerb din Ungaria, cu o cantitate netă de 2,808 kilograme costă în magazinele Auchan din București nici mai mult, nici mai puțin de 69,99 lei. În schimb, o pulpă de miel din România, fără os, care nu atinge nici măcar un kilogram, avea la raft prețul de 109,90 lei. Consumatorii nu își explică aceste prețuri exorbitante.

Imaginile cu prețurile celor două produse au fost postate pe Facebook de Asociația pentru Protecția Consumatorilor, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Oamenii încearcă să-și explice diferența uriașă dintre produse.

Secțiunea de comentarii a explodat după ce imaginile au fost făcute publice:

„Cel mai simplu argument este LĂCOMIA, fără margini a bișnițarilor…scuze, al oamenilor de afaceri români !”, a fost sesizarea făcută de un internaut.

„Simplu: cerbul din Ungaria face Ham sau Ihaha, pe când mielul nostru face meeeheheheheeee. Ce gurmand se mai uita la textura… ?”, a glumit un altul.

Cu toate acestea, au fost și români care au încercat să explice situația. În ciuda încercării lor, alții nu au considerat argumentele valide.

„Simplu. Cerbul a crescut gratuit în pădure, iar după vânarea sa, majoritatea valorii sale este profit.Pentru a avea un miel, oaia trebuie hrănită și îngrijită multe luni, apoi încă alte câteva luni trebuie îngrijit și mielul, până e gata de tăiere.Prelucrarea sa costa bani și să nu uităm că este fără os, deci e carne frageda, în comparație cu cerbul vânat care are carnea dura și probabil că se vinde cu os.

Haideți sa încurajăm creșterea animalelor în România, nu importul altor produse din afară!

Producătorii români merită mai mult suport, prin cumpărarea produselor locale”, a fost explicația dată de un român.

Citește și: CARMEN, O GORJEANCĂ DE 40 DE ANI, A MURIT SUBIT ÎN PAT LÂNGĂ IUBITUL EI. CE FĂCUSE CU O SEARĂ ÎNAINTE DE TRAGEDIE