Cui NU trebuie să îi zici La mulţi ani de Valentine’s Day? Faci o mare eroare

Publicat: 14/02/2021 | 13:52

În fiecare an, pe 14 februarie, unii români aleg să sărbătorească Valentine’s Day, în timp ce alții nici măcar nu vor să audă. Cu toate acestea, multe persoane știu că astăzi este sfântul Valentin, dar acest lucru este cum nu se poate mai eronat.

Românii au crezut mereu că Valentine’s Day este o zi în care este sărbătorit sfântul Valentin, ceea ce este total greșit. Ei bine, nu există așa ceva în calendarul ortodox, căci Valentine’s Day este o sărbătoare pe care noi am împrumutat-o de la americani. Prin urmare, dacă vei face vreo urare astăzi către cei care se numesc Valentin/Valentina, vei face o mare eroare.

Mulți români nu suportă ideea de a sărbători Valentine’s Day din pricina faptului că o consideră o sărbătoare comercială, la fel cum este și Halloween-ul, pe când alții adoră să ofere și să primească inimioare din pluș, baloane colorate, flori, ciocolată și mesaje siropoase.

Tradiții

Valentine’s Day este o sărbătoare împrumutată din Marea Britanie, iar încă din anul 1800 a rămas tradiţia trimiterii unei felicitări. Primele felicitări de Sfântul Valentin erau confecţionate din dantelă şi satin, cu mesaje scrise de mână. Acesta conţineau simboluri ale iubirii precum trandafiri roşii, inimioare sau cupidoni, şi sunt trimise atât persoanelor iubite, cât şi celora pe care îi iubim în secret.

Tot de Sfântul Valentin există tradiţia schimbului de cadouri între iubiţi. În trecut, în Wales se dăruiau linguri sculptate în lemn şi decorate sau lacăte şi chei, ca simbol al iubirii. Acum, cu această ocazie se dăruiesc flori, ciocolată şi bomboane din ciocolată sau bijuterii.

Obiceiuri

Dacă ziua de 14 februarie te prinde singur este un prilej bun de a îți afla sortitul. Se spune că în ziua de Sfântului Valentin, înainte de culcare, fetele trebuie să își pună sub perna o floare de coada şoricelului. Iar prima persoana pe care o vor vedea când vor pleca de acasă va fi viitorul soţ.

Tot în aceasta noapte, fetele nemăritate trebuie să înconjoare biserica de 12 ori, pentru a-și visa ursitul. De asemenea, numele pretendenţilor unei fete sunt scrise pe bucăţi de hârtie care sunt învelite în lut şi puse în apă. Prima bucată de lut care va ieşi la suprafaţa conţine numele celui cu care fata se va mărita.