Cum a încercat un șofer din Iași să dea o mită de 2800 de lei unui polițist. A fost prins în flagrant!

Publicat: 16/02/2023 | 14:28
Un oltean și-a dat nepoata dispărută, dar realitatea era alta / Sursă foto: Facebook Poliția Română

Un șofer din Iași, care a fost prins băut la volan, a încercat să „scape” de sancțiuni într-un mod ilegal. Bărbatul a încercat să îi mituiască pe oamenii legii cu suma de 2.800 de lei. Însă, a fost prins în flagrant! Iată detaliile mai jos, în articol.

În cursul zilei de miercuri, 15 februarie 2023, un șofer din Iași a încercat să mituiască polițiștii rutieri, pentru a scăpa „basma curată”. Dar planul nu i-a ieșit așa cum spera: a fost prins în flagrant, iar acum răspunde în fața legii!

Șoferul din Iași a fost oprit în trafic de agenți ai poliției rutiere, care au vrut să-l supună testului cu aparatul alcooltest. Aflat sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul a refuzat testarea. A fost condus la o unitate medicală, în vedere prelevării de mostre biologice, însă, și de data aceasta, a refuzat. În același timp, ieșeanul îi promitea agentului de la Rutieră că îi va da o sumă de bani, pentru a nu întocmi actele de „constatare a infracţiunii de „refuz de prelevare de mostre biologice”, potrivit reprezentanților DGA.

Vezi și MEDIC DE FAMILIE DIN DOLJ, TRIMIS ÎN JUDECATĂ, PENTRU CĂ A ELIBERAT CERTIFICATE FALSE DE VACCINARE. ESTE ACUZAT CĂ AR FI LUAT MITĂ DE PESTE 900 DE ORI

A încercat să-l mituiască cu 2.800 de lei

Cu intenția de a scăpa de sancțiuni, bărbatul a încercat să-l mituiască pe polițist cu suma de 2.800 de lei. Șoferul dorea să îl determine pe agent să distrugă actele procedurale care au fost întocmite, pentru că refuzase prelevarea mostrelor biologice. Agentul de poliție a refuzat banii pe care șoferul voia să îi ofere. Polițiștii din cadrul DGA l-au prins în flagrant pe șofer și l-au reținut pentru o perioadă de 24 de ore.

DGA a transmis, potrivit BZI: „Procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită si a dispus reținerea inculpatului pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Citește și DOI INSPECTORI ANTIFRAUDĂ AU FOST REȚINUȚI DE DNA! SUNT ACUZAȚI CĂ AR FI CERUT 10.000 DE EURO MITĂ DE LA ADMINISTRATORUL UNEI FIRME

Sursă foto: Facebook Poliția Română