Cum acţionează vaccinul anti-COVID în organism? Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiţă

Publicat: 05/01/2021 | 13:04

Activitatea de vaccinare anti-Covid a început, luni 4 ianuarie, în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical. Până în prezent, peste 25.000 de români au fost vaccinați.

Deși vaccinarea a început mulți dintre români se întreabă cum acționează vaccinul anti-Covid în corp și care sunt efectele produse de acesta. Așa că medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare a oferit câteva explicații necesare, care să clarifice lucrurile. (CITEȘTE ȘI: PESTE 25.000 DE ROMÂNI AU FOST VACCINAȚI ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI! COORDONATORUL CAMPANIEI ESTE UNUL DINTRE BENEFICIARI)

„Acest vaccin antrenează răspunsul imun al organismului uman, îl pregăteşte pentru momentul în care se va întâlni eventual cu acest virus şi va împiedica multiplicarea virusului în organism şi va împiedica apariţia bolii”, a spus medicul Valeriu Gheorghiţă, potrivit Antena 3.

Există posibilitatea infectării după vaccinare?

Cei care au primit vaccinul au fost imunizați, iar teoretic nu mai pot contacta virusul. Însă a apărut întrebarea dacă serul garantează o imunizare de 100%. În acest caz, medicul Valeriu Gheorghiţă a precizat că încă nu se știe nivelul de prevenire al infecţiei. (VEZI ȘI: SCANDAL ÎN POLONIA! MAI MULTE PERSONALITĂȚI AU FOST VACCINATE ÎNAINTEA CADRELOR MEDICALE)

„Vaccinurile au o eficacitate de peste 95% faţă de îmbolnăvirea prin COVID-19. Încă nu se ştie care e nivelul de prevenire al infecţiei cu acest virus, adică dacă acea persoană poate să mai facă o infecţie”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă, pentru sursa citată.