Cum arată, de fapt, coronavirusul. Primele imagini-șoc, realizate sub microscop, cu virusul ucigaș

Publicat: 11/03/2020 | 09:53

Virusul Covid-19 a provocat isterie la nivel mondial. Având punctul de plecare din Wuhan, China, coronavirusul a ajuns în urmă cu doar câteva zile și în România, deja înregistrând 27 de cazuri. Un medic din America a făcut un lucru inedit, răspunzând, astfel, la o întrebare pe care toată lumea o gândește: cum arată, de fapt, virusul ucigaș? Ei bine, cu o simplă analiză la microscop, Emmie de Wit, șefa secției de Patologie Moleculară a NIAID a transmis informații de-a dreptul șocante despre coronavirus, după ce l-a studiat îndeaproape. 

Emmie de Wit, șefa secției de Patologie Moleculară a NIAID a analizat la microscop coronavirusul, virusul ucigaș care din Wuhan, s-a răspândit în peste 100 de țări în numai o lună. Dacă până acum coronavirusul era asociat numai oameni cu măști și mănuși, dar și cu costume de protecție, acum avem imaginea clară a lui Covid-19.

Potrivit informațiilor oferite de npr.org, Emmie de Wit a analizat coronavirusul folosind un microscop electronic cu scanare și transmisie, iar acest lucru a fost posibil în cadrul Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, NIAID, America. În urma scanării microscopice a coronavirusului au ieșit la iveală informații șocante. Virusul a fost colorat în portocaliu, o imagine cel puțin apocaliptică și care provoacă panică. Analiza amănunțită a virusului Covid-19 a fost posibilă cu ajutorul unui pacient din America, purtător al virusului ucigaș din China.

Toate tulpinile de coronavirus sunt similare. Cu ce virus mai seamănă Covid-19

Celulele virusului sunt protejate de o membrană gri, care acționează ca un înveliș pentru nucleul Covid-19. După ce a fost trecut prin microscop, coronavirusul le-a arătat medicilor că este extrem de asemănător cu MERS-CoV, tulpina de coronavirus care a apărut în anul 2012, în Orientul Mijlociu, dar și cu SARS-CoV, tulpina apărută în anul 2002, care este răspunzătoare cu afecțiunile respiratorii severe. În principiu, toate rădăcinile de coronavirus sunt extrem de asemănătoare între ele.

Virusul Covid-19, analizat la microscop

„Acest lucru nu este unul surprinzător: vârfurile de pe suprafața coronavirusurilor îi dau acestui virus numele de corona, care provine din limba latină și înseamnă coroană , iar orice tulpină de coronavirus are acest aspect de coroană” explică institutul, într-o postare pe blog. Până în prezent, au existat peste 47.000 de cazuri confirmate de laborator și peste 1.300 de decese. Cazurile au fost înregistrate în 25 de țări, dar marea majoritate sunt în China, țara din care virusul ucigaș s-a răspândit în întreaga lume.

Provincia Chineză Hubei și-a extins criteriile pentru identificarea de noi cazuri de coronavirus joi, ceea ce a dus la o majorare a cazurilor raportate acolo. Provincia a adăugat o nouă categorie la în ceea ce privește infectarea cu coronavirus: „cazuri clinice”. Acest lucru înseamnă că pacienții vor fi puși la număr doar dacă prezintă toate simptomele – febră, tuse și dificultăți respiratorii.