Cum îți dai seama dacă o ofertă de vacanță este falsă? Ce trebuie să știe românii care vor să plece în concediu

Publicat: 21/05/2022 | 21:54
Imagine reprezentativă. Sursă foto: Pixabay

Aerul de vacanță se apropie cu pași repezi, iar mulți români se gândesc deja să își rezerve bilete în diferite stațiuni, atât în țară, cât și peste granițe. Însă, cum îți dai seama dacă o ofertă de vacanță este falsă? Ce trebuie să știi, atunci când te decizi să pleci într-un concediu.

În ultimii ani, rata infracțiunilor cibernetice a crescut vertiginos. În această categorie intră și „super-ofertele” de vacanță pe care diferite site-uri le oferă potențialilor clienți sau, mai cu seamă, persoanelor care vor pica în plasa infractorilor care doresc să sustragă sume de bani.

Deja s-a dat startul concediilor, românii începând să își facă rezervări în diferite resorturi sau stațiuni, fie ele în țară, fie peste hotare. Însă, trebuie să ia în calcul faptul că o ofertă greu de refuzat, care implică o multitudine de beneficii la prețuri foarte accesibile, poate veni la pachet cu o posibilă infracțiune.

Citește și DUMINICĂ SE DĂ STARTUL LA „LITORALUL PENTRU TOȚI”. LA CE PREȚURI TREBUIE SĂ SE AȘTEPTE ROMÂNII

Cum îți dai seama dacă o ofertă de vacanță este falsă?

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor oferă recomandări celor care doresc să își achiziționeze bilete și să plece în vacanță. În primul rând, o agenție reală pune la dispoziție viitorilor clienți toate detaliile legate de vacanța pe care o doresc să și-o petreacă: bilete de avion, cazare, masă.

Persoanele care accesează site-uri de acest tip trebuie să fie extrem de atente. Acestea culeg și informații cu caracter personal.

Prima „momeală” este reprezentată de prețurile foarte mici pe care le-ar putea oferi „agenția”. Mai mult decât atât, cu un singur „click” pe un link care te transferă către câmpul unde trebuie să introduci datele personale și bancare, te poți trezi că rămâi fără bani în cont.

”Atunci când o ofertă pare prea bună pentru a fi refuzată, sigur ascunde ceva. Au existat și cazuri în care persoanele au închiriat anumite imobile, au ajuns la fața locului și au constatat că acel imobil nici măcar nu există. Întotdeauna trebuie să deschidem doar agențiile de turism care sunt oficiale sau care știm că sunt acreditate oficial”, spune comisarul-șef Ramona Dabija, director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, arată digi24.ro.

Vezi și CE AU PĂȚIT DOI PĂRINȚI ROMÂNI CARE AU PLECAT CU CEI MICI ÎN VACANȚĂ, ÎN GERMANIA. ATENȚIE, ȚI SE POATE ÎNTÂMPLA ȘI ȚIE!

Sursă foto: Pixabay