Cum poţi produce apă gratuit, prin panouri fotovoltaice. Ce trebuie să faci, de fapt

Publicat: 18/01/2023 | 10:46
Foto: SOURCE

Panourile fotovoltaice au câștigat teren în ultimii ani și deja mulți oameni se folosesc de ele pentru a genera electricitate. Acum, un sistem asemănător – „hidropanouri” poate să facă același lucru doar că generează apă. Sistemul este asemănător, iar litri întregi de apă se pot obține, gratuit.

O companie din America a dezvoltat hidropanourile. Acestea arată precum niște panouri solare, doar că generează apă, nu electricitate. Se montează pe casă și produc săptămânal sute de litri de apă potabilă. „Hidropanourile” dezvoltate de compania SOURCE utilizează energia solară pentru a extrage umezeala din aer.

Modul de funcționare al hidropanourilor este unul cât se poate de simplu. Acestea au incluse în ele niște ventilatoare care trag aer de afară și îl împing printr-un material care absoarbe apa. Ulterior, vaporii sunt condensați în lichid folosind energia provenită de la soare. Toată apa se colectează într-un rezervor și este mineralizată cu magneziu și calciu.

Această tehnologie poate să fie extrem de folositoare în zonele în care accesul la apă potabilă este dificil, dar nu numai. Și cei care locuiesc în orașe pot opta pentru această variantă pentru a reduce costurile.

(CITEȘTE ȘI: VESTE BUNĂ PENTRU ROMÂNII CARE VOR SĂ-ȘI MONTEZE PANOURI FOTOVOLTAICE SAU POMPE DE CĂLDURĂ. LEGEA A FOST PROMULGATĂ)

Hidropanouri, o afacere bună

Produsul companiei Americane vine exact la timp. Potrivit UNICEF, la nivel golbal, există două miliarde de oameni care trăiesc în zone în care au greu acces la apă potabilă. Mai mult, estimările arată că din cauza încălzirii globale până în anul 2025 jumătate din populație ar putea pierde accesul direct la apă potabilă.

Hidropanourile se pot folosi oriunde și asta pentru că funcționează independent de alte tipuri de infrastructură. Un singur panou dezvoltat de SOURCE poate susține, în cei 15 ani de viață, nevoia de 54.000 de PET-uri cu apă îmbuteliată.

(VEZI ȘI: CUM SĂ ÎŢI INSTALEZI PANOURI FOTOVOLTAICE, CA SĂ-ŢI VINĂ FACTURA LA ENERGIE ELECTRICĂ PE MINUS? CÂŢI BANI TREBUIE SĂ INVESTEŞTI)