Cum puteti slabi cu dieta de vara

De: Cancan
Publicat: 28/05/2009 | 00:00

Specialistii ne sfatuiesc sa consumam pe timpul verii fructele si legumele specifice acestui anotimp, cum ar fi capsunile, zmeura, afinele, pepenele verde, rosiile, dovleceii, castravetii, mazarea si fasolea verde. Andrei Sion Secretul dietelor consta, in general, in alegerea unei alimentatii sanatoase si asimilarea unui numar de calorii mai mic decat putem arde. Acest lucru este usor de realizat mai ales vara, cand natura ne ofera produse usoare, revigorante si care nu necesita neaparat pregatirea lor pe foc. Pe langa faptul ca fructele si legumele proaspete nu abunda in calorii, ele sunt bogate in vitamine, minerale, antioxidanti si fibre. Nutritionistii de la site-ul webmd.com ne sfatuiesc sa renuntam pe timpul verii la mere si portocale si sa consumam fructele si legumele de sezon: capsuni, zmeura, afine, pepene verde, rosii, dovlecei, castraveti, mazare si fasole verde. Aveti avantajul ca puteti consuma aceste produse fara grija portiilor limitate. Supele reci ce contin o varietate de legume reprezinta o modalitate importanta de a incepe un pranz. Ele sunt sarace in calorii, dar va satura repede. Un fel de mancare apreciat il reprezinta si legumele la gratar. Se pot folosi ardei gras, dovlecei, morcovi, vinete sau sparanghel, pe care le puteti pastra si la frigider pentru salate. Acestea se pot prepara rapid si sunt foarte sanatoase. Nu aveti decat sa taiati legumele, sa adaugati branza degresata, cateva nuci, verdeata proaspata si otet aromat. Alaturi de o bucata de peste si o chifla din faina integrala obtineti un fel de mancare in cateva minute. Deserturile recomandate vara sunt cele bazate pe fructe, pepenele verde fiind printre cele mai apreciate datorita continutului mare de apa. Bauturile au un rol foarte important vara, cand organismul se deshidrateaza. De retinut este faptul ca trebuie sa evitati bauturile acidulate, mai ales cele ce contin cofeina, pentru ca au un continut bogat de calorii. Cele mai recomandante sunt sucurile de fructe proaspete.