Cum s-a trăit 1 Mai în București. Românii au format o coadă uriașă ca să mănânce mici în Piața Obor, iar în Parcul Izvor s-a preparat un mic demn de Cartea Recordurilor

Publicat: 01/05/2024 | 18:28

Cum s-a trăit 1 Mai în București? Astăzi, mii de români au ales să formeze cozi uriașe în orașele din țară, pentru a se înfrupta din „preparatul-vedetă”: micul cu muștar. Cetățenii care au tranzitat Parcul Izvor au avut parte de o reală surpriză: micul lung de o sută de metri. Pe de altă parte, în Piața Obor s-au format cozi de zeci de metri, iar românii au așteptat chiar și o oră pentru o porție de mici!

Micul cu muștar poate fi considerat un preparat care generează tentație, în Săptămâna Patimilor. Mai sunt câteva zile până când românii vor sărbători Paștele Ortodox, iar astăzi, cu ocazia zilei de 1 Mai, carnea a sfârâit pe grătare. La Bucur Obor, de pildă, micii au creat un spectacol culinar, iar românii au format cozi uriașe pentru a se înfrupta din preparat.

În Piața Obor s-au format cozi de zeci de metri, iar românii au așteptat să își bucure papilele gustative cu câțiva mici. De altfel, de lângă „preparatul-vedetă” nu au lipsit nici chiflele proaspete, muștarul, cârnăciorii sau berea. Pentru o singură porție de mici de la Obor, românii au așteptat chiar și o oră. Totodată, cozile lungi s-ar fi format și cu un motiv, și anume faptul că mulți dintre români consideră micii de la Obor ca fiind cei mai buni din București. De pildă, o clientă care și-a satisfăcut pofta astăzi a mărturisit că „sunt foarte buni, foarte gustoși”.

Vezi și CUM AU FOST INVENTAȚI MITITEII ÎN ROMÂNIA, DIN GREȘEALĂ. CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN ANUL 1872, ÎN CÂRCIUMA „LA IORDACHE” DIN CENTRUL VECHI

A fost pregătit un mic de 100 de metri, în Parcul Izvor din București, de 1 Mai

De altfel, în Parcul Izvor din Capitală, românii au putut să observe cel mai mare mic din România. A devenit, cel puțin pentru moment, o adevărată atracție în parcul bucureștean. Bucătarii au pregătit un mic de 100 de metri, iar clienții pot cumpăra un metru de mic!

„Toți românii caută să mănânce mici. Și, în sensul acesta, acum vreo 7-8 ani, am inițiat acest eveniment în cinstea micului. Și am spus «Festivalul micului cel mare». Și din motivul acesta am și făcut un mic lung de 100 de metri, tocmai pentru a-i da și micului cinstea și onoarea cuvenită”, a precizat unul dintre organizatori.

Vezi și SUNT CEI MAI SCUMPI DIN BUCUREȘTI! CÂȚI LEI COSTĂ O CASEROLĂ CU MICI DE MANGALIȚĂ, ÎN LIDL

De asemenea, pe lângă mici, românii au preferat să consume și alte preparate, cu ocazia zilei de 1 Mai. În acest sens, în zonele special amenajate, dar chiar și pe grătarele proprii, cetățenii au ales să se înfrupte din cârnați, costițe, ceafă de porc, pastramă sau frigărui. Conform Asociației Române a Cărnii, românii consumă anual 200-250 de milioane de mici. Datele arată că în minivacanța de 1 Mai se consumă în jur de 18.000.000.

De altfel, pentru a crea „micul perfect”, carnea trebuie să fie proaspătă, iar aceasta să fie pusă în proporții egale (carne de vită, carne de porc etc). Totodată, carnea trebuie să fie lăsată un timp corespunzător la macerat, cu condimente.

Citește și SANDU COCOȘATU’ A DEZVĂLUIT REȚETA SECRETĂ PENTRU CEI MAI GUSTOȘI MICI! DAI LOVITURA CU EI LA GRĂTARUL DE 1 MAI

Sursă foto: captură video Digi24

This browser does not support the video element.