Cum să alegi dieta potrivită pentru tine. Un nutriționist cunoscut vine cu noi informații

Publicat: 13/02/2023 | 16:19
Iaurt cu fructe. Sursă foto: Pixabay

Procesul de eliminare al kilogramelor în plus rezultă a fi unul destul de dificil, în momentul în care dieta nu este una adaptată fiecărei persoane în parte.

De-a lungul timpului au apărut din ce în ce mai multe diete care promit pierderea kilogramelor nedorite. Astfel, nutriționistul Anthony O’Reilly a explicat cum funcționează fiecare dietă în parte, și astfel îți poți da seama care este cea potrivită pentru tine.

Cum să alegi dieta care funcționează pentru tine

Potrivit informațiilor oferite de The Mirror, medicul nutriționist a vorbit despre cele mai cunoscute diete apărute în ultimii ani, dar a explicat care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei dietă.

Alimentație sănătoasă Sursă foto: Pixabay

Postul intermitent

„Postul intermitent înseamnă consumul tuturor caloriilor zilnice într-o perioadă de timp stabilită, apoi, în restul zilei, se consumă doar apă.

Există diferite abordări ale postului intermitent, cea mai populară fiind împărțirea 8:16 – ceea ce înseamnă că îți consumi caloriile într-o fereastră de mâncare de opt ore și postești pentru celelalte 16 ore ale zilei. Puteți să faceți și un program de 10:16, 16:10 sau chiar 6:20”, spune nutriționistul, potrivit sursei citate. (CITEȘTE ȘI: CELE 4 ALIMENTE CARE ÎNGRAȘĂ ENORM, DEȘI PAR DIETETICE. MULȚI ROMÂNI LE FOLOSESC PENTRU A SLĂBI, DAR GREȘESC TERIBIL)

Dieta mediteraneană

„Așa cum sugerează și numele, dieta mediteraneană este inspirată de obiceiurile alimentare ale oamenilor care locuiesc în apropierea Mării Mediterane, de exemplu, Grecia, Italia, Spania etc., care au unele dintre cele mai lungi speranțe de viață din lume.

Dieta este bogată în alimente sănătoase pentru inimă, cum ar fi legume, cereale, pește, fructe, ulei de măsline și nuci. Consumul de carne roșie este redus la minimum, iar aportul de lactate este moderat și constă din surse de înaltă calitate, cum ar fi iaurt și brânzeturi”, a spus Anthony O’Reilly.

Dieta Paleo

„Dieta Paleo, numită uneori „dieta Caveman”, implică doar consumul de carne, pește, legume, fructe, nuci și semințe. Orice cereale, lactate, alimente procesate, fasole, leguminoase și zaharuri trebuie să fie evitate în timpul aderării la această dietă.”,a adăugat O’Reilly.

Preparate culinare. Sursă foto: Pixabay

Dieta carnivoră

„Dieta carnivore este exact opusul veganismului. Carnivorii mănâncă numai produse de origine animală, cum ar fi carne, brânză, lapte, grăsimi de origine animală și ouă. Nu există cereale, legume și fructe.”, susține nutriționistul.

Dieta Sirtfood

„Dieta Sirtfood a crescut în popularitate în ultimii ani. Aceasta se concentrează pe alimente bogate în sirtuine, un grup de proteine găsite în organism care reglează metabolismul. Alimentele bogate în sirtuine includ vin roșu, ciocolată neagră, nuci, rucola, cafea și ulei de măsline extravirgin”, a mai spus Anthony O’Reilly. (VEZI ȘI: DIETA CU CARE SE MENȚINE ANA MORODAN DUPĂ LIPOSUCȚIE: „EU MĂNÂNC ACUM CÂT ÎMI DORESC”)

Dieta ketogenă

,,În ultimii ani, dieta ketogenă a fost, fără îndoială, una dintre cele mai discutate și dezbătute diete. Keto, așa cum se numește pe scurt, dă prioritate grăsimilor (65-75% din caloriile tale zilnice), cu un consum moderat de proteine (20-30%) și foarte puțini carbohidrați (doar aproximativ 5%, deși unele versiuni interzic carbohidrații cu totul).

Dieta Keto a fost concepută pentru a menține corpul într-o stare aproape constantă de cetoză, o stare metabolică în care organismul creează cetone din grăsimi pentru a le folosi ca energie în loc de zahărul din carbohidrați (sursa de energie primară și preferată a organismului)”, a completat nutriționistul.