Cum să prepari cei mai buni mici de 1 Mai. Ce muștar trebuie neapărat să eviți. Conține un ingredient cancerigen

Publicat: 01/05/2023 | 10:35
Rețetă tradițională pentru mici suculenți / Sursă foto: Facebook

Pe data de 1 Mai, Cristian Mărgărit a explicat, în cadrul unui interviu, cum trebuie să prepari, de fapt, micii pe grătar. Nutriționistul echipei de fotbal Farul Constanța a spus cât trebuie să îi frigem, dar și cu ce să asociem preparatul. Mai mult decât atât, atrage atenția cu privire la un tip de muștar cancerigen.

Nutriționistul echipei lui Gheorghe Hagi susține că două elemente sunt extrem de importante când frigem carnea pe grătar: calitatea cărnii și eticheta produsului. Micii nu trebuie să conțină nitrați.

„Este o mare diferență între o carne macră și o carne cu nitriți atunci când o încălzim. Când încălzim carnea cu nitriți, cum sunt micii, se formează niște substanțe cancerigene numite nitrozamine și care sunt foarte periculoase”, a explicat Cristian Mărgărit pentru Gândul.

Carnea pentru grătar trebuie neapărat să fie marinată înainte. Procesul va face ca alimentul să fie mai fraged și mai gustos. Mai mult de atât, va duce la prevenirea compușilor cancerigeni.

Pentru prepararea cărnii, ideală este o plită. De ce? Nu produce atât de mult fum și nu va lăsa grăsimea să curgă pe jar. De asemenea, este extrem de important ca temperatura să fie una joasă.

De fapt, acesta este elementul cel mai important atunci când mâncăm carne, fie fripturi, fie mici, să nu fie arsă. „Prin ardere, se formează acei compuși cancerigeni”, spune Cristian Mărgărit, pentru accesași sursă.

(CITEȘTE ȘI: Cum să prepari micii perfecți. Rețeta tradițională ca să îți iasă suculenți și pufoși, la grătarul de 1 Mai)

Cu ce asortăm micii de 1 mai. Ce să nu conțină, sub nicio formă, muștarul

Nutriționistul susține că este ideal să asortăm carnea de grătar și micii cu o salată verde cu frunze mari, protejând, astfel, excesul de carne. De asemenea, este indicat să bem cât mai multă apă.

„Din nou, la o masă de tip picnic, este bine să mâncăm prima dată carnea, pentru că are nevoie de acid pentru a se digera optim. Dacă blochez tubul digestiv cu brânză sau alte aperitive, digestia nu se mai desfășoară optim. Dacă, în schimb, voi mânca prima dată carnea, când nivelul de acid din stomac este maxim, carnea se va digera mult mai ușor și chiar dacă vei mânca în exces, nu te vei mai simți la fel de greu sau balonat”, spune Cristian Mărgărit.

Cristian Mărgărit, nutriționist la Farul Constanța / Sursă foto: Facebook

În privința muștarului, nutriționistul spune că nu este indicat să-l cumpărăm pe cel care conține tartrazină deoarece această substanță este cancerigenă.

(CITEȘTE ȘI: S-a aflat! Care este secretul micilor de la Dedulești. Rețeta pas cu pas)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult