Cum să scapi de tânțari fără produse chimice. Trei trucuri naturale la care nu te-ai fi așteptat

Publicat: 30/08/2022 | 23:27
Sursă foto: Pixabay

Tânțarii pot fi extrem de enervanți și mai ales dăunători, după cum pot purta multe boli. Pentru a-i combate, v-am pregătit trei metode non-invazive pentru a combate tânțarii, bune și pentru copii. 

Pentru a scăpa de tânțari, nu ai nevoie de produse scumpe, chimice care mau au și un miros neplăcut. Recomandat este să urmezi câțiva pași simpli, cu ingrediente bio, care te vor ajuta să te protejezi pe tine și familia ta. 

Cele trei trucuri pe care ți le-am pregătit sunt recomandate și pentru copii care au mai mult de trei ani. Metodele de preparare a rețetelor împotriva tânțarilor provin de la publicația de specialitate Healthline. (CITEȘTE ȘI: Iată cum poți scăpa de ciupiturile provocate de țânțari! Plantele care te vor ajuta să ții insectele la distanță)

Top 3 metode cu care ți țânțarii la distanță

  1. Rețeta cu ulei de eucalipt. Puteți crea propriul amestec cu o parte ulei de  eucalipt și zece părți ulei de floarea soarelui. După ce ați combinat cele două ingrediente, vă puteți masa cu ele pe corp. 
  2. Rețeta cu lavandă. Florile de lavandă zdrobite produc un parfum și ulei care pot respinge țânțarii. Lavanda are calități analgezice, antifungice și antiseptice. Aceasta înseamnă că, pe lângă prevenirea mușcăturilor de țânțari, poate calma și calma pielea. Puteți cultiva lavandă într-o grădină în aer liber sau în jardiniere de interior. Zdrobiți florile și aplicați uleiul pe zonele corpului sensibile la mușcături, cum ar fi gleznele și brațele. De asemenea, aruncați puțin ulei de lavandă pe o cârpă curată și frecați-l pe piele.
Lavandă. Sursă foto: Pixabay
  1. Rețeta cu ulei de scorțișoară. Pentru a face o soluție diluată de un procent, amestecați o pătrime de ulei de scorțișoară cu trei pătrimi de apă. Puteți pulveriza lichidul pe piele sau pe îmbrăcăminte, în jurul casei și pe tapițerie sau plante. Aveți grijă când aplicați ulei de scorțișoară deoarece o doză concentrată vă poate irita pielea. (CITEȘTE ȘI: Planta minune care alungă țânțarii. La asta sigur nu te așteptai)
Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult