Cum sa-ti aranjezi mancarea in frigider!

De: Cancan
Publicat: 06/02/2010 | 00:00

Pentru ca multe mancaruri lasa mirosuri grele in frigider, dar si pe celelalte alimente, bunica ne-a dezvaluit cateva trucuri eficiente, dar si sanatoase, pentru a pastra hrana.

Carnea: Depoziteaz-o in caserole acoperite. Aerul o trece mai repede in stadiul de putrefactie daca nu o puneti intr-o punga sau cutie. Mai rau este ca microbii formati pe carne altereaza si restul alimentelor din frigider.

Legumele: Nu le spalati inainte deoarece isi pierd vitaminele si se strica de trei ori mai repede. Ele trebuie depozitate doar in pungi de hartie pentru a ramane ferme si proaspete.

Laptele: Daca ati lasat laptele neacoperit in frigider mai mult de o zi, e bine sa-l fierbeti sau chiar sa-l aruncati. Bacteriile de lapte se dezvolta foarte rapid si puteti suferi toxiinfectii. Laptele se pastreaza cel mai bine in recipiente de sticla inchise ermetic.

Mancarea gatita si pestele: Ca si celelalte alimente, acestea trebuie sa stea in permanenta acoperite, iar langa ele puneti o lamaie taiata felii. Lamaia se va pastra timp de o saptamana si va va feri frigiderul de mirosuri si microbi.

Igienizare: Va puteti face o solutie simpla de spalare a frigiderului dintr-o canuta de otet de mere, doua cani de apa si doua linguri de esenta de levantica sau vanilie. Amestecati si pulverizati, apoi stergeti cu o carpa uscata.