Cum se face „ciorba falsă de burtă” | Rețeta lui chef Nicolaie Tomescu face furori în România
”Ciorba falsă de burtă” este ideală pentru cei care sunt mari iubitori de legume, dar și pentru cei care doresc să înlocuiască ciorba de burtă cu un preparat asemănător. Rețeta lui chef Nicolaie Tomescu face furori în România.
Fie că vrei să găsești o alternativă mai sănătoasă pentru ciorba clasică de burtă, fie că nu-ți place burta ori pur si simplu vrei să încerci ceva nou, ciorba falsă de burtă cu ciuperci pleurotus este o idee senzațională.
Ciorba de burtă necesită un proces lung de preparare, iar pentru mulți timpul este limitat. În ciorba falsă de burtă fâșiile de carne sunt înlocuite cu ciuperci pleurotus, ceea ce o face să devină un fel de mâncare preferat de către iubitorii de ciuperci.
De menționat este faptul că ciorba falsă e burtă nu are gust de ciuperci chiar dacă în principiu ingredientele și modul de preparare sunt foarte asemănătoare cu ciorba de burtă clasică
Prin urmare, iată ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara ciorba falsă de burtă a celebrului chef Nicolaie Tomescu.
Ingredinete:
- 500 g pleurotus
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 bucată de țelină
- 1 ceapă galbenă
- 1 căpățână de usturoi
- 2-3 frunze de varză/conopidă
- 1 cartof
- 1 foaie de dafin
- 4 gălbenușuri
- 300 g smântână de gătit cu 32% grăsime
- 200 g iaurt cu 3,5% grăsime
- 1 linguriță de făină
- 100 ml ulei vegetal cu gust neutru
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Curățăm jumătate din căciulia de usturoi și o tocăm mărunt. Curățăm zarzavaturile, cartoful, le spălam și le tăiem în două pe lung.
Spălăm ceapa, frunzele de varză. Într-un castron se amestecă gălbenușurile cu smântâna, iaurtul și făina, dăm deoparte. Punem legumele într-o oală cu 2,5 l de apă rece și facem o supă clară (usturoiul și ceapa cu tor cu coajă). Asta înseamnă că până începe să fiarbă lăsăm focul pe mare, apoi reducem până începe să fiarbă domol.
Tăiem Pleurotusul julienne de la codiță spre frunze. Într-o oală punem jumătate din cantitatea de ulei și călim ușor ciupercile. Strecurăm supa peste ciuperci și adăugăm usturoiul tocat și fierbem 4-5 minute.
Adăugăm liezonul astfel: amestecăm într-una în compoziția de gălbenușuri și adăugăm câte un polonic din supa de ciuperci, astfel încât să aducem cât mai aproape de temperatura din oală.
Răsturnăm liezonul înapoi în oală, oprim focul și amestecăm într-una cu un polonic pentru 2-3 minute. Astfel prevenim brânzirea ciorbei.
Simplu, gustos și o alternativă excelentă pentru cei care nu mănâncă ciorbă de burtă.
Sursa foto: YouTube