Cum se pregăteşte România de un eventual război? Vasile Dîncu a făcut anunţul

Publicat: 29/03/2022 | 20:06
Vasile Dîncu. Sursă foto: Facebook

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a mărturisit ce pregătiri militare va face industria de apărare din România în următorii ani. Ministerul dorește ca țara să devine un mare producător de echipamente militare.

Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale, a vorbit recent la Palatul Parlamentului, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a declarat că a avut deja mai multe discuții cu miniștri din Uniunea Europeană, cu privire la planul pe care l-au dezvoltat.

„Contează capacitatea industriei noastre de apărare, ar fi important să producem în România echipamente militare. Am discutat cu mulți miniștri din UE despre construcția în România a unor elemente din domeniul munițiilor, prin joint-venture. Există miniștri care mi-au spus că există piață și e nevoie de producție”, a declarat Vasile Dîncu. (CITEȘTE ȘI: Episod incredibil petrecut la morga din Iaşi: „Când să iau amprenta, s-a trezit mortul”)

Ce anunț a făcut Vasile Dîncu. Va intra România în război?

Ministrul Apărării a clarificat faptuș că pregătirile la care lucrează acum nu se vor întâmpla mai devreme de următorii doi, trei ani. Oficialul a spus că statul dorește ca România să producă drone, mini-submarime și alte echipamente militare. Acesta nu a adus vorba de o posibilă implicare a României într-un război, în viitorul apropiat.

„Vom avea producție de drone în România, de mini-submarine, producție legată de zona blindatelor. În 2-3 ani vom avea producție. Avem o parte din industria de apărare, mai ales privată, precum Aerostar Bacău, care merge foarte bine. (…)O să avem cel puţin subansamble, vom avea producţii de drone în România, vom avea producţiile de minisubmarine, vom avea producţii legate de armament şi în zona blindatelor. (…) În anii care vin, în doi – trei ani vom avea deja producţii şi am putea chiar mai repede să avem. Există elemente care au început deja, elemente ale unor joint venture făcute cu ţările importante, cum este Germania, Italia, Statele Unite, Israel. (…) Avem deja unităţi de mentenanţă, cum este la Bacău, de exemplu, mentenanţă pentru F16, centrul naţional de mentenanţă, sperăm că vom putea acredita cât mai multe centre naţionale de mentenanţă şi pentru blindate”, a declarat Vasile Dîncu. (CITEȘTE ȘI: Se va vorbi limba română în Ucraina? Anunţul surprinzător a fost făcut de Volodimir Zelenski)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult