Cum vor arăta oamenii peste 1.000.000 de ani? Pentru a vedea viitorul, cercetătorii au privit în trecut

Publicat: 01/07/2022 | 19:18

De-a lungul evoluției sale, omul a suferit numeroase modificări, atât la nivel fizic, cât și al inteligenței. Curiozitatea i-a determinat pe oamenii de știință să facă diferite cercetări în legătură cu felul în care va arăta omul peste un milion de ani. Iar pentru asta au privit în trecut.

În ultimii 10.000 de ani, au existat schimbări semnificative la care oamenii s-au adaptat.

Traiul bazat pe agricultură și hrana din belșug au dus la probleme de sănătate pe care știința a încercat să le rezolve, cum ar fi cazul tratării diabetului cu insulină. În ceea ce privește aspectul, oamenii au devenit mai grași și, în unele zone, mai înalți.

(CITEȘTE ȘI: INCREDIBIL! S-AU DESCOPERIT RĂMĂȘIȚELE UMANE ALE UNEI ADOLESCENTE CARE DEZVĂLUIE POVESTEA UNUI GRUP DE OAMENI NECUNOSCUT)

Viitorul ne-ar putea însă rezerva mari surprize. Oamenii ar putea fi mai mici peste un milion de ani, astfel încât să consume mai puțină energie, este de părere Thomas Mailund, un cercetător danez, profesor asociat în bioinformatică la Universitatea Aarhus.

Cum se anunță viitorul omenirii ? (Foto: captură video)

Mailund sugerează că, în viitor, oamenii pot avea implanturi la nivelul creierului, care să le sporească abilitățile cognitive, captând mult mai multe informații decât în prezent.

Ce culoare a pielii va predomina printre oameni, peste un milion de ani

Viitorul este însă o mare incertitudine, chiar dacă oamenii de știință încearcă să găsească tot felul de răspunsuri la curiozitățile care ne ”bântuie” pe mulți dintre noi.

(VEZI AICI: DESCOPERIRE IREALĂ A OAMENILOR DE ȘTIINȚĂ. CE SE ÎNTÂMPLĂ DUPĂ CE MORI, DE FAPT. MITUL A DEVENIT REALITATE)

Una dintre supoziții arată că, în viitor, ar putea exista predominant persoane cu pielea închisă la culoare, ținând cont de faptul că populațiile cu tonuri mai închise ale pielii se înmulțesc mult mai rapid față de cele care au un ten deschis.

Nimeni nu știe cu exactitate ce va urma, însă variația genetică umană este în continuă creștere.

„Previziunea pe un milion de ani este pură speculație, dar prezicerea în viitorul imediat este cu siguranță posibilă folosind bioinformatica, combinând ceea ce se știe despre variația genetică acum cu modele de schimbare demografică în viitor”, a spus, potrivit BBC Earth, dr. Jason A. Hodgson, profesor la Imperial College London.

This browser does not support the video element.