Dan Helciug a răbufnit după ce a aflat noile tarife ale cabinetelor stomatologice, din 15 mai. “Pentru un procedeu care costă 100 de ron, trebuie să plătesc o… Românie, te iubesc!”

Publicat: 09/05/2020 | 14:38

Cabinetele stomatologice se vor redeschide din 15 mai, când starea de urgență în România va expira. Însă, din cauza coronavirusului, românii trebuie să bage adânc mâna în buzunar în așa fel încât să nu existe risc de contaminare pentru medici și pacienți.

VEZI AICI: CUM VOR FUNCȚIONA CABINETELE STOMATOLOGICE, DIN 15 MAI. SE ANUNȚĂ MĂSURI DRACONICE. MEDICII ȘI PACIENȚII TREBUIE SĂ…

Spre exemplu, tarifele de dezinfectare anti-COVID-19 pot ajunge chiar și până la 1.000 de lei. Dan Helciug, solistul de la “Spitalul de Urgenţă”, a simțit că-i fuge pământul de sub picioare când a aflat care sunt prețurile pe care cabinetele de stomatologie le vor practica din 15 mai.

Taxa covid pentru urgențe! Superb!

Am sunat azi la policlinica pentru copii unde trebuie să îl duc pe Luca, după 15 mai și am aflat că: Pentru un procedeu care costă 100 de ron, trebuie să plătesc o taxă suplimentară de 150 de ron (mască/mănuși/dezinfectare.. etc).

La alte policlinici e și mai interesant, mai ales la capitolul urgențe, vedeți poza.

Iar voi vorbiți despre CCR, pensii speciale.. pesedeul criminal.. etc

Românie, te iubesc…„, a scris Dan Helciug, pe pagina sa de Facebook.

Măsuri de protecție anti-coronavirus

Pachetul de măsuri a fost prezentat tuturor medicilor stomatologi din România. Astfel, când sună pentru programare, pacienții ar urma să fie chestionați în legătura cu patologia pe care o au, în special cei care vin cu probleme grave.

NU RATA: SE DESCHID CABINETELE STOMATOLOGICE, IAR MEDICII AU FĂCUT UN APEL: ”NU ARE NIMENI CUM SĂ ȘTIE CĂ…”

De asemenea, între programări trebuie să fie o distanță orară adecvată. Obligatoriu, înainte să intre în cabinet, pacienților li se va lua temperatura. Fiecare persoană va veni singură, fără însoțitor, cu excepția cazurilor când este vorba despre un minor sau un pacient cu dizabilități.

Medicul stomatolog va trebui să aibă echipament potrivit tipului de pacient pe care îl tratează. “Noi vom ierarhiza atât pacienții, cât și patologia pe care o au, lăsând la sfârșit pacienții cu manopere care produc aerosoli. Vom pregăti sala între pacienți, lăsând un spațiu de două ore”, a precizat Norina Forna. Sala va trebui decontaminată între manopere.

Răzvan Scarlat
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. ... citește mai mult