De ce nu se fierbe apa plată. Marea greşeală pe care nu trebuie să o faceţi

De: Cancan
Publicat: 30/08/2017 | 16:13
În primul rând, dacă fierbeţi apa plată, veţi observa că pe vas se vor lăsa depuneri destul de vizibile. Însă doar acesta este motivul principal pentru care să nu fierbeţi apa plată.
 
Medicii pediatri şi studiile care s-au făcut de-a lungul anilor susţint că apa plată nu se fierbe.  Răspunsul la întrebarea de ce nu se fierbe apa plată este unul destul de simplu. Prin fierbere, microbiologia ar putea fi eliminată în mare parte din apa de fântână, de izvor şi alte surse de apă care nu pot fi sigure 100%. 
 
Însă apa plată este deja microbiologic pură, pentru că provine din surse subterane şi este filtrată mecanic prin filtre extrem de fine, care sunt de ordinul micronilor. Dacă fierbeţi apa plată, mineralele din apă se vor evapora şi se precipită calciul. Acesta rămâne pe vasul de fierbere şi se strică echilibrul natural al mineralelor. 
 
De asemenea, se concentrează şi celelalte elemente din apă, precum magneziu, fierul sau eventualele elemente chimice toxice, precum nitraţii.

De ce nu se fierbe apa plată. Până la ce temperatură poate fi încălzită

Prin urmare, trebuie să ştiţi că apa plată nu se fierbe, ci doar se poate încălzi până la o temperatură de aproximativ 70 de grade Celsius, atunci când vreţi să le preparaţi hrana bebeluşilor. 
 
Trebuie să mai ştiţi şi că apa plată trebuie ferită de îngheţ, pentru că lanţul mineralelor se alterează şi cauzează precipitarea calciului. Apa rămâne bună de băut, însă va deveni tulbure şi inestetică. 
 
Nu ţineţi apa plată la temperaturi mai mari de 25 de grade pentru că îşi pierde din proprietăţi. 
 
Dacă nu aflaţi pe stradă sau într-un loc în care nu aveţi pahar, faceţi tot posibilul să nu beţi apa din sticlă. Consumul direct din sticlă contaminează gur sticlei cu flora microbiologică a propriei cavităţi bucale. În câteva ore ar putea apărea un miros neplăcut al apei. Prin urmare, dacă vi se pare că apa capătă un miros sau un gust deranjant, să ştiţi că de aici e problema.