De ce să nu dăruiești un ceas de sărbători. Cadouri de Crăciun care aduc ghinion

Publicat: 22/12/2022 | 13:16
De ce nu e bine să dăruiești un ceas de Crăciun. Sursă foto: Pixabay

Sărbătorile sunt foarte aproape, iar românii au dat năvală în magazine. Când vine vorba despre cadourile de Crăciun, toți vrem să impresionăm persoanele dragi, dar, puțini știu ce nu este deloc recomandat să oferim. Ceasul, de exemplu, este unul dintre obiectele ce nu trebuie dăruite, mai ales persoanei iubite. 

Ceasul este un obiect extrem de util și de prețios, dar nu este recomandat pentru a fi făcut cadou. Cei care fac acest gest pentru persoana iubită pot atrage finalul relației, prin delimitarea sa de către timp.

În cultura chineză, părinții obișnuiesc să le dăruiască ceasuri copiilor pentru a le aduce în atenție importanța timpului. Pe de altă parte, acest gest conține, la nivel simbolic, și transmiterea presiunii trecerii timpului.

(CITEȘTE ȘI: Atenție, români! Se dau amenzi usturătoare dacă faceți asta de Crăciun și Revelion)

Cadouri pe care nu este indicat să le faci de Crăciun

Un alt cadou scump și util, dar de evitat, este portofelul. De asemenea, geanta este în aceeași categorie. Cine face un astfel de dar, fără a pune bani în interiorul lor, îi poate provoca sărăcie celui care le primește.

Chiar dacă sunt frumoase și folositoare, mai ales pentru doamne și domnișoare, oglinzile aduc, în cele mai multe cazuri, necaz. Tot în cultura chineză se spune că cel care va primi oglindă de Crăciun va atrage fantome, spirite și stări negative.

Oglinzile ar atrage spirite rele de sărbători. Sursă foto: Pixabay

Produsele de îngrijire corporală sunt, încă, un dar ce ar trebui evitat. Chiar dacă sunt folositoare și, de cele mai multe dăți, costă mai mult decât produsele obișnuite, gestul poate fi considerat jignitor pentru cel care acceptă darul, mai ales dacă acesta conține: săpun, gel de duș, deodorant. Mai bine optați pentru o cremă de corp, un parfum de calitate sau bombițe de baie.

(CITEȘTE ȘI: Cât costă un pahar cu vin fiert la Târgul de Crăciun din Viena. Câți euro trebuie să plătești pentru o porție de supă de gulaș sau cartofi umpluți)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult