De necrezut! China construiește un baraj înalt de 180 de metri fără muncitori. Cum este posibil acest lucru

Publicat: 11/05/2022 | 15:38
China construiește cel mai mare baraj hidroenergetic, fără muncitori Sursă foto: Pixabay.com

China vrea să construiască un baraj hidroenergetic în doi ani, dar fără să angajeze muncitori. Oamenii de știință din proiect au spus că vor să utilizeze doar inteligenţa artificială şi roboţi de construcţie, fără să implice deloc forţă de muncă umană. Cum va fi posibil acest lucru?

Oamenii de știință chinezi care au implementat proiectul de construcție al barajului au specificat că, în doi ani, va fi posibilă ridicarea acestuia, utilizând doar inteligenţa artificială şi roboţi de construcţie, fără să implice deloc forţă de muncă umană.

Ziarul South China Morning Post, a publicat duminică, informații referitoare la barajul Yangqu situat pe platoul tibetan. Acesta va fi asamblat strat cu strat, ca şi în cazul tipăririi 3D.

Când va fi finalizat proiectul, va fi cea mai înaltă structură din lume construită utilizând procese de imprimare 3D. Mai exact, barajul Yangqu va avea o înălţime de 179m.

CITEȘTE ȘI: A ÎNFIPT MAȘINA ÎNTR-UN CAP DE POD. ȘOFERUL A RĂMAS BLOCAT ȘI A FOST SCOS DE POMPIERI

Cum va fi construit barajul, mai exact

Pentru construirea barajului va fi utilizat un sistem bazat pe inteligenţă artificială pentru a urmări o linie de asamblare automată, care începe cu o flotă de camioane fără pilot folosite pentru transportul materialelor de construcţie în diferite părţi ale şantierului, conform cercetătorilor. Când un strat este complet, roboţii vor transmite informaţii despre starea construcţiei înapoi către sistemul AI. Cu toate acestea, extracţia materialelor de construcţie va fi făcută manual, au menţionat oamenii de ştiinţă.

Inteligență artificială Sursă foto: Pixabay.com

Utilizarea sistemului AI şi a echipei sale de roboţi vor contribui la eliminarea erorilor umane, susţine autorul principal Liu Tianyun de la Universitatea Tsinghua.

Conform cercetătorilor, barajul Yangqu îi va livra Chinei 5 miliarde de kilowaţi pe oră. Dacă această construcţie va avea succes, metoda construcţiei ar putea fi utilizată şi pe alte proiecte, precum construcţia de drumuri, scrie SCMP.

Din nefericire, China se confruntă cu o scădere a ratei natalităţii şi cu o posibilă lipsă de forţă de muncă. Din această cauză, s-ar fi îndreptat către automatizare pentru a-şi menţine industriile în continuă creştere.

VEZI ȘI: AU FURAT UN POD DE 500 DE TONE ȘI L-AU DUS LA FIER VECHI. CUM AU PROCEDAT HOȚII

 

Andreea Bolocan
Absolventă a Universității București, Facultatea de Administrație și Afaceri, profilul Business Administration. Lucrează de 5 ani în presă. Până de curând a fost și instructor de tenis de câmp. În prezent este redactor la CANCAN.RO, ce aparține de trustul GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L. ... citește mai mult