Deputatul Mihail Boldea, fost membru PDL, acuzat de inselaciune, fals si uz de fals! Prejudiciul se ridica la 1 milion de euro!

De: Cancan
Publicat: 16/03/2012 | 00:00

Update 12:45 Deputatul Mihail Boldea, audiat in cazul privind inselaciunile cu terenuri din Galati, a parasit, vineri, dupa ora 12.00, sediul DIICOT Galati, plecand cu un taximetru si refuzand sa faca declaratii.

Fostul pedelist era singur si, la iesirea din sediul DIICOT Galati, a refuzat sa faca declaratii jurnalistilor prezenti, el urcandu-se intr-un taximetru si parasind zona.

Potrivit unor surse judiciare, deputatul cercetat in acest caz este Mihail Boldea. Boldea a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr.18 Galati, colegiul uninominal nr.9.

Deputatul a fost in PDL pana in septembrie 2011, cand a demisionat din partid, ulterior inscriindu-se in UNPR. In perioada 2004-2005 a fost presedintele organizatiei de tineret PD, intre 2005 si 2007 a fost vicepresedinte al organizatiei municipale PD, iar intre 2005 si 2007 a fost purtator de cuvant al organizatiei judetene a PD Galati.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputat in Parlament, un avocat din cadrul Baroului Galati si un fost arbitru al Curtii de Arbitraj Galati, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, se arata intr-un comunicat de vineri al DIICOT.

Procurorii DIICOT fac 14 perchezitii domiciliare in municipiul Galati, in vederea identificarii si ridicarii de mijloace de proba.

La sediul DIICOT vor fi aduse 22 de persoane fata de care urmeaza a fi dispuse masurile legale, dupa finalizarea audierilor.

Potrivit procurorilor, membrii gruparii identificau terenuri si imobile situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului.

„In acest scop, invinuitii au folosit hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals”, a precizat sursa citata.

Membrii gruparii instrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala depaseste un milion de euro, prin raportare la un numar de noua imobile, potrivit procurorilor DIICOT.

In sarcina unora dintre membrii gruparii se mai retine ca au incercat sa obtina suma de aproximativ cinci milioane de lei prin inducere in eroare si folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestari servicii falsificat si a unui bilet la ordin completat in fals.

Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Galati, IPJ Galati si lucratori din cadrul IJJ Galati.