Descoperirea făcută de o turistă, după ce a stat pe locul de la geam, în avion. Ce se întâmplă când te afli la o altitudine mare

Publicat: 06/07/2023 | 23:53
Ce se întâmplă când sta la fereastră, în avion / sursă foto: colaj Pixabay

O turistă a postat pe rețelele de socializare un videoclip prin care le explică prietenilor virtuali de ce nu ar fi recomandat să stai pe locul de la geam, în avion. Aceasta susține, că la o altitudine mai mare, există posibilitatea ca pielea să sufere. Iată mai jos, în articol, detaliile.

O turistă a postat pe platforma Tik Tok un videoclip prin care le explică prietenilor virtuali de ce nu ar fi recomandat să opteze pentru locul de la geam, în avion. De altfel, în condiția în care se achiziționează bilete pentru locurile respective, utilizatoarea recomandă să se utilizeze cremă de protecție solară. Practic, susține că o persoană aflată la o altitudine mai mare este expusă mai mult în fața razelor ultraviolete, aspect care ar putea cauza probleme ale pielii.

„Chiar dacă vă aflați în interiorul aeronavei, din cauza altitudinilor mari, de fapt experimentați radiații UV mai puternice, mai ales dacă vă aflați pe scaunul ferestrei”, a susținut turista, pe internet. De altfel, videoclipul a devenit viral, iar internauții au rămas uimiți de această informație.

Vezi și CUM POȚI OBȚINE UN LOC GRATUIT ÎN AVION. TRUCUL SIMPLU PRIN CARE AJUNGI LA CLASA ÎNTÂI ÎN TIMPUL UNUI ZBOR

Ce se întâmplă dacă stai pe locul de la geam, în avion?

Însă, dermatologii susțin că turista a făcut o afirmație pe jumătate corectă. Specialiștii mărturisesc faptul că persoanele care zboară doar ocazional prezintă un risc mult mai scăzut. De altfel, persoanele care lucrează în domeniul aviației sunt expuse în fața acestor radiații UV.

„Vestea bună este că cineva care zboară doar ocazional are un risc probabil mai scăzut. Oamenii care zboară profesional vor fi expuși mult mai mult la lumina ultravioletă, având în vedere dimensiunea parbrizului. Ferestrele avionului blochează în mod eficient majoritatea razelor UVB”, a susținut dermatologul Elizabeth Jones. Activează ca profesor asistent de dermatologie la Spitalul Universitar Thomas Jefferson din Philadelphia.

De altfel, specialistul susține faptul că persoanele care nu zboară des nu se vor alege cu arsuri solare. Însă, în timp, în condițiile în care călătoriile efectuate cu avionul sunt foarte dese, ar exista posibilitatea să apară anumite probleme la nivelul pielii.

Pe de altă parte, expunerea îndelungată la razele ultraviolete ar putea „provoca îmbătrânire prematură, riduri și, în cele din urmă, pot contribui și la cancerul de piele”, potrivit huffpost.com.

Vezi și TÂNĂRULUI DIN IMAGINE NU I S-A PERMIS ÎMBARCAREA ÎN AVION DIN CAUZA… NUMELUI SĂU! CUM ÎL CHEAMĂ ȘI CE S-A ÎNTÂMPLAT, DE FAPT

Sursă foto: colaj Pixabay