Desertul inedit pe care să-l faci mereu acasă: ruladă de biscuiți cu nucă de cocos

Publicat: 25/04/2020 | 10:08

Dacă tot este week-end, ne-am gândit să vă oferim o rețetă de ruladă cu biscuiți și nucă de cocos, pe care o puteți prepara imediat. Nu aveți nevoie de cuptor și deliciosul desert va fi gata în 30 de minute. În plus, rulada arată senzațional, de îți vine să o mânânci doar din priviri.

Ruladă de biscuiți cu nucă de cocos, un desert rapid și gustos

Sărbătorile Pascale au trecut și după avalanșa de cozonaci și pască, cu siguranță gospodinele nu prea mai au poftă să facă deserturi care au nevoie de mult timp de coacere. Dacă totuși vreți să-i îndulciți pe cei dragi cu un desert, vă propunem o rețetă care se prepară rapid și nu veți avea nevoie de cuptor.

Rulada de biscuiți cu nucă de cocos este o încântare pentru simțuri. Este aromată și are un gust excelent. Ca să nu mai spunem că și aspectul este unul deosebit. În plus, aveți nevoie de doar câteva ingrediente și de puțină răbdare, pentru că rulada trebuie să stea la rece pentru câteva ore.

Ingrediente pentru rulada de biscuiți cu nucă de cocos:

  • 500 g de biscuiți simpli
  • 400 ml de lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 200 g de unt
  • 100 g de zahăr pudră
  • 50 g de lapte praf
  • 150 g de nucă de cocos
  • esență de vanilie
  • esență de rom

Cum se prepară rulada de biscuiți cu nucă de cocos

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să mărunțiți biscuiții. Puteți realiza acest lucru atât manual, cu ajutorul unui sucitor, dar mult mai rapid este să-i treceți prin mașina de tocat. În felul acesta, vor fi și mai fini, iar aspectul ruladei va fi unul mai uniform.

După ce ați mărunțit biscuiții, îi puneți într-un bol mai încăpător. Adăugați cacaoa, laptele și esența de rom și amestecați bine. La final, trebuie să obțineți o compoziție suficient de tare încât să o puteți întinde, dar fără să se lipească de degete.

Înainte de a începe să pregătiți crema de cocos, aveți grijă ca untul să fie la temperatura camerei. Aveți nevoie să fie un pic mai moale, ca să îl puteți amesteca bine cu zahărul pudră. Compoziția rezultată trebuie să fie omogenă și cremoasă. După aceea, puneți și laptele praf și amestecați din nou. Adăugați și nuca de cocos și omogenizați.

Din blatul de biscuiți puteți obține două rulade sau dacă vreți una mai mare, puteți proceda și așa. Dacă totuși optați pentru prima variantă, blatul trebuie rupt în două părți egale. Acestea se întind cu sucitorul, până obțineți două forme dreptunghiulare. Pe masa pe care întindeți blatul, puneți înainte folie de plastic. În acest fel, atunci când veți rula compoziția, se va așeza mai bine și nici nu se va lipi.

În plus, puteți presăra puțină nucă de cocos pe folie, înainte de a pune blatul, pentru un aspect și mai plăcut al desertului. După ce ați întins blatul, puneți crema de cocos și uniformizați pe toată suprafața. După aceea, rulați și asta e tot. Dacă faceți două rulade, puneți câte jumătate din crema de cocos pe fiecare blat și rulați. Înainte de a o tăia, rulada trebuie să stea la frigider aproximativ 3 ore.