Dezvăluiri înfiorătoare din China: Coronavirusul ar fi ucis, de fapt, 25.000 de oameni, iar alți 150.000 ar fi fost infestați!

Publicat: 07/02/2020 | 10:08
Dezvăluiri înfiorătoare din China: Coronavirusul ar fi ucis, de fapt, 25.000 de oameni, iar alți 150.000 ar fi fost infestați!

Conform informațiilor oficiale, coronavirusul ar fi făcut – până acum – 636 de victime, iar numărul persoanelor infectate depășește 30.000. Autoritățile din China făcut public acest bilanț chiar în această dimineață, potrivit mediafax.ro.

Numai în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 69 de decese – în provincia Hubei -, conform informațiilor transmise de sursa precizată mai sus. Au fost infectate și persoane din peste 20 de țări, două dintre acestea decedând. Totuși, sosesc și informații alarmante, chiar dacă – deocamdată – ele nu pot fi confirmate. Dar se vorbește despre cifre absolut înspăimântătoare – 25.000 de oamenii morți din cauza coronavirusului și 150.000 de persoane infestate.

Și în România, recent, autoritățile au intrat în alertă – o femeie din Cluj, care se întorsese din China – fiind plasată în carantină, fiind suspectată că este infestată cu acest coronavirus, însă după analizele de rigoare s-a stabilit că pacienta nu a fost infectată. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că pacienta de la Cluj nu are coronavirus şi că rezultatele testelor în cazul acesteia sunt pozitive pentru un virus respirator scintiţial.

Provoacă o pneumonie severă cu mortalitate ridicată

Trebuie știut  că aceste coronavirusuri sunt foarte răspândite în natură. Ele produc, la om și animale – păsări, porci, bovine, cai, rozătoare, lilieci, feline, câini – afecțiuni ale căilor respiratorii și gastroenterite. Unele sunt foarte grave, iar altele ușoare sau chiar neexprimate clinic. La om, au o mare afinitate pentru macrofage, epitelii respiratorii și enterice, producând peste 1/3 din rinofaringite și alte afecțiuni respiratorii (mai ales toamna și iarna), gastroenterite și o formă particulară a sindromului respirator acut sever (SARS). Sunt al doilea grup viral, după rinovirusuri, responsabil de inducerea rinofaringitelor, răcelii comune la om.

La sfârșitul lui decembrie 2019, a fost descoperit un nou coronavirus 2019-nCoV în Wuhan, China, care provoacă o pneumonie severă cu mortalitate ridicată. Bolile oamenilor și animalelor provocate de coronavirusuri sunt numite coronaviroze. Coronavirusurile se transmit direct pe cale respiratorie – prin picături – sau fecal/orală. Din nefericire, nu există un tratament antiviral specific sau preventiv – vaccin – în infecțiile umane cu coronavirus, tratamentul fiind numai simptomatic.