Dieta crudă. Cum să slăbești rapid cu doar câțiva lei pe zi

Publicat: 26/04/2022 | 14:48

Vara se apropie cu repeziune, iar toate doamnele și domnișoarele își doresc să arate senzațional, astfel că recurc la tot felul de diete pentru a scăoa cât mai rapid de kilogramele în plus. 

CANCAN vă preintă o dietă uimitoare, care vă va ajuta, cu siguranță, să arătați senzațional atunci când vara va veni. Ce este dieta crudă?

În dieta alimentelor crude, se consumă alimente nepreparate și neprelucrate. Include o mare varietate de fructe, legume, semințe de nuci și produse lactate. De asemenea, poate conține alimente naturale procesate, cum ar fi brânză de vaci și muguri.

Corpurile noastre sunt adaptate primitiv pentru a ingera alimente nepreparate, deși gătitul ne permite să consumăm mai multe calorii într-o singură masă și, de asemenea, distruge enzimele și anumiți nutrienți. Trebuie să consultați un nutriționist înainte de a trece complet la alimentele crude, deoarece acestea pot afecta anumite condiții preexistente în organism.

Beneficiile dietei alimentare crude

1. Îmbunătățește sănătatea oaselor și a dinților. Alimentele crude conțin alimente mai puțin acide și alimente mai alcaline, care sunt mai ușor de tolerat de corpul nostru. Alimentele crude conțin cantități mari de vitamina C, care îmbunătățește, de asemenea, sănătatea gingiilor și previne cariile dentare.

2. Crește energia. Digestia la om este un proces foarte obositor.  Când digestia este mai puțin solicitantă, nivelurile noastre de energie sunt crescute și ne simțim mai energici.

VEZI ȘI: DIETA CU CASTRAVEŢI. CUM SĂ DAI JOS KILOGRAMELE ÎN PLUS ÎNTR-UN TIMP FOARTE SCURT

3. Rinichii au de câștigat. Dietele alimentare crude conțin de obicei mai multe fructe și legume. Alimentele precum pepenele verde și castravetele acționează ca un diuretic în organism și pot chiar ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi.

4. Te ajută să slăbești. Alimentele crude vă pot ajuta foarte mult dacă doriți să slăbiți și în centimetri.  În plus, alimentele nefierte conțin foarte puține calorii în cantități mari.

5. Proprietăți anti-îmbătrânire. Dietele alimentare crude sunt bogate în vitamine și minerale care vă ajută corpul să funcționeze mai bine. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor de pe piele și la tonifierea acesteia.

Riscurile nutriției alimentelor crude

1. Alegere limitată. Gătirea alimentelor ajută la îmbunătățirea gustului și a aromelor din alimente. Când treceți la alimente crude, vă puteți simți foarte limitat atunci când căutați opțiuni alimentare.

2. Intoxicație alimentară. Gătirea alimentelor este o abilitate care i-a permis omului să supraviețuiască și să prospere, deoarece a reușit să eradice o serie de boli și infecții cauzate de alimentele crude. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că vă spălați și curățați bine alimentele înainte de a le consuma pentru a evita orice tip de intoxicație alimentară și infecții de origine alimentară.

3. Deficiențe nutriționale. Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă oamenii într-o dietă alimentară crudă este aceea de a nu putea satisface nevoile lor de proteine. Unele persoane nu au suficient pofta de mâncare pentru a mânca suficiente alimente pentru a-și satisface celelalte nevoi, iar acest lucru poate duce la deficiență.

Sursa foto: Pexels.com