Dieta de după concediul de vară | Ce trebuie să mânânci dacă te-ai îngrășat la „all inclusive”

Publicat: 24/08/2022 | 15:28

Sezonul estival este pe punctul de a lua sfârșit și nu sunt mulți cei care au de luptat cu kilogramele în plus. În timp ce relaxarea a fost pe primul plan, caloriile din alimente și-au cam făcut de cap. Iată cum arată dieta de după concediul de vară, dar și ce trebuie să mănânci dacă te-ai îngrășat la all inculusive.

Sezonul ”slăbesc până la iarnă” pare să fie deschis. După vacanța de vară, nu sunt puțini cei care au de furcă în lupta cu kilogramele în plus. Pentru câteva clipe stresul și grijile au luat locul meselor gustoase și bogate în calorii, iar efectele se văd pe cântar ori atunci când pantalonii preferați nu ne mai cuprind.

Vezi și: DOVADA CLARĂ CĂ LIA BUGNAR ŞI ANGHEL DAMIAN „S-AU ÎMPĂCAT”. ACTRIŢA NU ÎI POARTĂ PICĂ PENTRU CĂ A LĂSAT-O PENTRU THEO ROSE

Ce este de făcut? Ei bine, specialiștii vine în ajutorul nostru cu dieta de după concediul de vară. Potrivit acestora, este indicat să revenim la un stil de viață echilibrat,  fără excese alimentare și cu un meniu cât mai variat în legume, fructe, carne slabă, cereale integrale bogate în fibre.

Hidratarea reprezintă un factor cheie în lupta cu kilogramele în plus. Astfel, ceaiul neîndulcit și apa sunt esențiale.

Miscarea joacă un rol esențial în activarea metabolismului și sunt bine venite chiar și activitățile fizice de rutină (mers pe jos, urcat scări, plimbare în parc).

Dieta de după concediul de vară: Ce trebuie să mânânci dacă te-ai îngrășat la „all inclusive”

Nutriționistul Lygia Alexandrescu recomandă ca dieta zilnică să fie împărțită în 3 mese principale și două gustări. Acestea pot conține  carne de pește, ou fiert, branză nesărată, salate, fructe proaspete și cantități limitate de pâine cu secară, potrivit Antena3.

Vezi și: „AM SLĂBIT 150 KG ÎMPREUNĂ, PENTRU A NE SALVA RELAȚIA”. CUM ARĂTAU CEI DOI ÎNAINTE, CÂND ERAU OBEZI

În ceea ce privește modul de alimentație în vederea slăbirii și a menținerii greutății corporale în această perioadă, se pot face câteva recomandări ușor de aplicat:

  1. Reducerea grăsimilor – grăsimile au aport caloric de două ori mai mare decât proteinele sau carbohidrații iar excesul de grăsime alimentară se transformă în grăsime corporală.
  2. Limitarea alimentelor de tip fast food.
  3. Limitarea zahărului din dietă – acesta împiedica slăbirea mai mult decât orice alt aliment interzis.
  1. Eliminarea alcoolului sau măcar reducerea la maxim a aportului de alcool – acesta inhibă metabolismul lipidelor și produce mari cantități de toxine.
  1. Consumarea a 30 ml apă/kg corp zilnic – ajută la eliminarea toxinelor din organism, ajută la digestie și stimulează metabolismul bazal.
  1. Evitarea alimentelor sărate – sarea favorizează retenția de apă.
  1. Evitarea mâncatului pe fugă sau la televizor – în acest fel nu va exista control nici asupra cantității, nici asupra calității alimentelor.
  1. Consumul de alimente crude în locul celor gătite – tot ce e crud se digeră mai usor și aduce corpului cantități mari de enzime benefice organismului.
  1. Consumarea legumelor, fructelor, a lactatelor degresate, a cerealelor integrale și a proteinelor cu aport mic de grăsimi reprezintă singura soluție pentru menținerea siluetei și a stării de sănătate.

Vezi și: SFÂRȘIT TRAGIC PENTRU O TÂNĂRĂ DE 23 DE ANI. S-A ÎNECAT ÎN TIMP CE FĂCEA LIVE PE FACEBOOK