Dieta de post. Cum slăbești până la 5 kilograme într-un timp foarte scurt!

Publicat: 23/03/2022 | 18:33

Nu există femeie care să nu își dorească să slăbească măcar un kilogram, mai ales după ce a trecut iarna și proba costumului de baie se apropie cu repeziciune! Și pentru că suntem în Postul Paștelui, CANCAN vă prezintă chiar o dietă de post. Aceasta poate face cu adevărat minuni și duce la rezultate uimitoare – 5 kg pierdute în doar 10 zile de regim! Dieta are la bază exclusiv alimente vegetale, fiind complet eliminate produsele de origine animală.

În plus, această dietă nici nu presupune să te înfometezi, căci pe durata ei poți avea 3 mese principale și 2 gustări, ceea ce înlătură senzația de foame. Această dietă de post este invenția lui Cori Grămescu, scrie avantaje.ro, și e recomandată pentru o perioadă de maximum 14 zile.

Iată cum arată dieta de post, cu mențiunea că după 7 zile se reia regimul:

Ziua 1

Mic dejun – salată de pătrunjel cu 2 roșii + ½ lipie de graham;

Gustare 1 – o portocală;

Prânz – sote de mazăre + un șnițel de soia;

Gustare 2 – un morcov mare, crud;

Cină – salată din o roșie, o ceapă, o salată verde și 50g de ciuperci la cutie.

Ziua 2

Mic dejun – 50 g cereale de ovăz cu lapte de soia;

Gustare 1 – un măr;

Prânz – supă cremă de legume și salată de vinete pe ardei gras;

Gustare 2 – 40 g de nuci crude;

Cină – un dovlecel la grătar cu mujdei de usturoi.

Ziua 3:

Mic dejun – 2 felii de pâine integrală cu salată de vinete;

Gustare 1 – 2 kiwi mici;

Prânz – ciuperci la grătar + amestec de legume congelate;

Gustare 2 – un ardei capia;

Cină – un bol de supă de roșii.

Ziua 4:

Mic dejun – salată de pătrunjel cu 2 roșii + ½ lipie de graham;

Gustare 1 – salată de fructe (măr, portocală, kiwi);

Prânz – ghiveci de legume (morcov, vinete, dovlecel, țelină);

Gustare 2 – o mână de migdale crude;

Cină – salată de crudități cu lămâie stoarsă.

Ziua 5:

Mic dejun – două felii de pâine integrală cu fasole bătută + o roșie;

Gustare 1 – 2 mandarine mici;

Prânz: un bol de ciorbă de legume și 200 g mâncare de linte;

Gustarea 2 – 2 morcovi cruzi;

Cină: 200 sote de spanac + gogoșar murat.

Ziua 6 (se repetă ziua 2)

Mic dejun – 50 g cereale de ovăz cu lapte de soia

Gustare 1 – un măr

Prânz – supă cremă de legume și salată de vinete pe ardei gras

Gustare 2 – 40 g de nuci crude

Cină – un dovlecel la grătar cu mujdei de usturoi

Ziua 7

Mic dejun – măr cu biscuiți: 2-3 biscuiți de ovăz, ceai de fucte și un măr ras

Prânz – mâncare de praz cu măsline

Gustare 1 – 40 g alune de pădure

Cină – 200g piure de urzici cu salată de sfeclă roșie și hrean.

Pofta bună!