Dieta ketogenică – meniul zilnic

De: Cancan
Publicat: 03/06/2018 | 13:02
Dieta ketogenică - meniul zilnic

Dieta ketogenică își propune să recalibreze organismul și să-l învețe să ardă toate grăsimile pe care le primește din alimentație. Meniul zilnic nu prespune o înfometare! Dimpotrivă, în dieta ketogenică ai voie câte patru mese pe zi. 

Dieta keto sau dieta ketogenică poate fi urmată atât de bărbați, cât și de femei. Meniul zilnic din dieta ketogenică ne permite să mâncăm pe săturate și include alimente delicioase.

Ce este dieta ketogenică

Dieta ketogenică este o dietă bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați care ajută la eliminarea kilogramelor în plus acumulate. Aceasta presupune reducerea drastică a aportului de carbohidrați și înlocuirea acestora cu grăsimi

Citește și VREI SĂ ȚII POST ȘI SĂ NU TE ÎNGRAȘI? REGIMUL CARE TE AJUTĂ SĂ AI O TALIE DE VIESPE! NU TOȚI AU AFLAT DE EL 

Meniul zilnic în dieta ketogenică

Meniul ketogenic ar trebui să se bazeze pe una-două cești de legume fără amidon, 113-170 g proteine și una-două linguri de grăsime, la fiecare masă.

Micul dejun ketogenic ar putea consta în ouă gătite în ulei de cocos, alături de șuncă de curcan bio sau cârnați de casă și ardei copți, sau în ouă amestecate în tigaia ceramică cu brânză, spanac și ciuperci, în ulei de măsline sau de cocos bio.  

La prânz puteți mânca multe frunze de salată peste care adăugați felii de carne de pui sau vită, câteva nuci sau felii de avocado stropite cu dressing de salată gras și sărac în carbohidrați sau cu sos vinaigrette preparat din ulei de măsline extravirgin și oțet balsamic.

Gustările trebuie să fie sărace în carbohidrați, astfel încât puteți ronțăi câteva măsline, brânză maturată, ouă fierte tari, somon afumat sau ton la conservă. De asemenea, puteți mânca nuci sau unt de alune, care să se încadreze însă în porția de carbohidrați.

Citește și DIETA-MINUNE CARE ÎNVINGE CANCERUL ŞI VINDECĂ DIABETUL! MEDICII SUNT ŞOCAŢI DE ACEASTĂ DESCOPERIRE 

Alimente permise în dieta ketogenică

  • vita
    peste sau fructe de mare, preferabil ansoa, calamar, somn, cod, platica, halibut, hering, macrou, somon, sardine, calcan, pastrav, biban, ton
    porc (neaparat cumparat dintr-o sursa sigura pentru prevenirea infectiilor cu bacterii)
    bacon si carnati (verifica eticheta pentru a nu avea adaos de zahar)
    carne de pasare: pui, curcan, prepelita, rata, gasca, fazan
    crustacee: scoici, crab, homar, creveti, calamar, midii, stridii
    carne de vanat
    oua
    smantana
    branza cottage cu grasime
    toate branzeturile tari si mai moi
    branza grasa
    branzeturi fermentate (in special iaurtul grecesc) – ai grija insa la cantitatea de carbohidrati pe care le ofera
  • legume cu frunze verzi
    sparanghel
    bok choy
    broccoli
    varza
    varza de bruxelles
    conopida
    telina
    arpagic
    castraveti
    usturoi
    ceapa
    ciuperci
    praz
    nap
    spanac
    ridichi
    sfecla mangold
    masline
  • Supa de pui goala sau cu bulion
    cafea decofeinizata
    ceai decofeinizat
    ceai de plante
    apa

3 rețete din dieta ketogenică

Micul dejun ketogenic ar putea consta în ouă gătite în ulei de cocos, alături de șuncă de curcan bio sau cârnați de casă și ardei copți, sau în ouă amestecate în tigaia ceramică cu brânză, spanac și ciuperci, în ulei de măsline sau de cocos bio.

La prânz puteți mânca multe frunze de salată peste care adăugați felii de carne de pui sau vită, câteva nuci sau felii de avocado stropite cu dressing de salată gras și sărac în carbohidrați sau cu sos vinaigrette preparat din ulei de măsline extravirgin și oțet balsamic.

Cina ar putea consta în file de somon la grătar, două cotlete de porc sau o friptură. Serviți-le alături de sos pe bază de smântână și broccoli, conopidă sau sparanghel cu unt deasupra.