Dieta-minune care învinge cancerul şi vindecă diabetul! Medicii sunt şocaţi de această descoperire

De: Cancan
Publicat: 14/02/2018 | 11:48

„Pentru întreţinerea sistemului cardio-vasculară este nevoie de grăsimi sănătoase” – asta recomandă cardiologii. Ei neagă mitul ce face din colesterol principala cauză a stopului cardiac şi a altor boli de acest fel, potrivit realitatea.net. Ţesutul creierului şi sistemului nervos are nevoie de colesterol şi alte grăsimi pentru a-şi păstra funcţionalitatea.

Înlocuirea grăsimilor saturate cu cele nesaturate are un impact benefic asupra sistemului cardio-vascular, mai spun specialiştii. 

Ultimele cercetări în domeniu au demonstrat că o dieta bogată în grăsimi poate învinge anumite forme de cancer. Lui Fred Hatfield, un fost campion mondial la powerlifting, antrenor şi antreprenor de succes, i-a fost diagnosticat cancer metastatic la oase.Medicii i-au spus că mai are doar 3 luni de trăit. Hatfield a încetat să consume zahăr şi carbohidraţi şi a început să consume multă carne şi grăsimi naturale. După puţin timp, în mod miraculos, boala s-a retras.

Conform unei cercetări recente a Universităţii din Florida de Sud, combinarea unei diete LCHF cu aflarea într-o cameră de presiune creşte durata de viaţă a şoarecilor bolnavi de cancer în metastază.

Dieta LCHF: ce ar trebui să excludeţi din meniu

1. Zahăr. Acesta e cel mai nociv produs al industriei alimentare. De asemenea se recomandă evitarea produselor alternative artificiale.

2. Sucuri, bomboane, băuturi energizante, ciocolată, tort, chifle, prăjituri, îngheţată, dejunuri uscate. Evitaţi produsele aromatizate, dulci sau degresate.

3. Amidon. Pâine albă, paste, orez, cartofi, chipsuri etc.

4. Margarină. Acesta e un produs industrial ce imită untul şi are un conţinut anormal de mare de grăsimi omega-6 (excesul de omega-6 faţă de omega-3 e dăunător pentru inimă).

5. Bere. Asta e o “pâine lichidă”, plină de carbohidraţi rapizi.

Dieta LCHF: produse recomandate

1. Orice carne: de vită, de porc, de pui etc. Căutaţi carne de casă, cea industrială e bogată în antibiotice, hormonale şi alte prostii.

2. Peşte şi fructe de mare, mai ales somon, macrou sau hering. Evitaţi folosirea făinii pentru a prăji peşte.

3. Ouă: fierte, prăjite, omlete etc. Iarăşi căutaţi ouă de casă.

4. Fructe, mai ales avocado.

5. Sosuri. Puteţi adăuga smântână sau uleiuri. Uleiul de cocos şi cel de măsline sunt deosebit de bune.

6. Legumele ce cresc deasupra solului: varză, broccoli, varză de Bruxelles, spanac, castraveţi, frunze de salată, ceapă verde, ardei, roşii.

7. Produse lactate. Optaţi mereu pentru produse neprelucrate: unt, smântână, iaurt grecesc, caşcavaluri grase. Evitaţi produsele degresate, ele sunt bogate în zahăr.

8. Nuci şi seminţe. Vor înlocui foarte eficient dulciurile.

9. Fructe de pădure: cele dulci în cantităţi limitate, cele acre – fără limită.