Dieta neasteptata! Cum sa slabesti cu TORT la micul dejun
Potrivit memoriilor scrise de Jeanne Louise Henriette Campan, Maria Antoaneta mânca dulciuri dimineaţa – atunci când metabolismul este cel mai activ şi permite arderea rapidă a caloriilor -, consuma un prânz consistent bazat pe carne sau peşte cu legume şi leguminoase, iar la cină mânca o supă de carne.
Fără să fi fost o dietă în sensul strict al termenului, regimul alimentar al reginei pare să fi dat roade, deoarece, potrivit măsurătorilor croitoresei regale, aceasta avea o talie de 58,4 centimetri şi a rămas suplă chiar şi după naşterea a patru copii.
____
CITESTE SI:
Pe baza acestor informaţii, scriitoarea şi jurnalista Karen Wheeler a conceput dieta „Maria Antoaneta” şi a scris o carte, „The Marie Antoinette Diet: How to Eat Cake and Still Lose Weight”, în care prezintă un plan nutriţional care a ajutat-o să slăbească zece kilograme în două luni şi jumătate.
Acest plan nutriţional este următorul:
– micul dejun: un iaurt integral cu fructe de pădure, alune şi nuci, plus o felie subţire de prăjitură de casă (sfatul nutriţioniştilor: felia nu trebuie să depăşească 75 de grame şi nu trebuie consumată zilnic, ci de 2-3 ori pe săptămână, maximum, atunci când apare pofta de dulce; de asemenea, prăjitura trebuie să aibă un conţinut redus de zahăr şi aditivi alimentari)
– prânzul: o supă uşoară, urmată de o bucată de piept de pui la grătar sau cuptor, curăţat de piele, sau file de somon cu
legume
– cină (nu mai târziu de ora opt seara, dacă este posibil): supă şi o bucată mică de pui cu salată sau brânzeturi neprocesate
Recomandare: un preparat esenţial al dietei este supa de oase, pe care Maria Antoaneta o consuma în fiecare seară. Supa era preparată din oase de vită sau porc, bine fierte, şi legume proaspete.
A.P