Dimensiunea dezastrului din județul cel mai afectat de COVID-19. Apelul disperat de la Suceava: „Avem nevoie de medici”

Publicat: 10/04/2020 | 19:36

Situația de la Suceava, acolo unde peste 200 de medici, asistente, infirmiere sunt infectați cu COVID-19, este departe de a se fi îmbunătățit. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a obținut un document emis de Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava care arată clar dimensiunea dezastrului. (VEZI AICI: Prima vedetă din România, diagnosticată cu noul coronavirus. A fost internată deja la ”Matei Balș”)

Mai exact, conducerea militară a spitalului sucevean a cerut ajutorul Direcției de Sănătate Publică din Iași pentru a suplini lipsa medicilor din județul aflat în carantină. „Vă adresăm respectuos rugămintea de a ne sprijini cu suplimentarea în personal medical, necesar imperios pentru buna desfășurare a activităților Spitalului Județean Suceava”, se arată într-o adresă trimisă DSP Iași, în care este atașat și un tabel al necesarului de cadre medicale de la Suceava.

EXCLUSIV. Festin în pușcării la masa de Paște! „Și deținuții suferă din cauza epidemiei de coronavirus”

Solicitarea Spitalului din Suceava către DSP Iași

Este vorba de 19 medici, 55 de asistenți medicali, 61 de infirmiere, în total 135 de angajați de care spitalul sucevean are nevoie ca de aer pentru a trece peste dezastrul provocat de COVID-19. De menționat că cea mai mare lipsă este a medicilor și asistenților specializați în pneumologie, departament unde Spitalul din Suceava are nevoie de 5 medici și 10 asistenți. (NU RATA: Cum îi ajută „gena” pe români să lupte cu coronavirusul)

Mărturii terifiante

Situația de la Suceava este de departe cea mai gravă din toată țară, mărturia unui medic detașat acolo pentru a trata bolnavii infectați fiind terifiantă. (VEZI ȘI: Un medic din Târgu-Jiu s-a ales cu dosar penal după ce a refuzat să consulte pacienți suspecți de COVID-19)

DSP Iași caută soluții pentru a oferi ajutor Spitalului din Suceava

“Sunt aproape 30 de pacienți în jurul meu. Mă uit în sus spre monitoare și văd că saturațiile lor sunt 55-60%, apoi mă uit mai sus… spre Dumnezeu și dintr-o dată mi-a fost dat să înțeleg. Aici e război! Unul lângă altul, conectați la un fel de oxigen ce nu pare suficient niciodată. Unii pe spate, alții pe burtă. Pe unele fețe – resemnare, pe altele – disperare”, a povestit medicul Alexandru Mărginean.

SĂNĂTATE. Ministrul Nelu Tătaru, decizie șocantă. Ce vrea să facă la toate spitalele din România