Doi masterchefi ne dau doua retete pentru masa de Revelion! Vezi cum sa-i lasi masca pe invitatii tai in utlima zi din an!

De: Cancan
Publicat: 30/12/2013 | 20:44
Bucatarul Gabi la locul sau de munca

Gabi Godeanu, cel mai haios concurent din primul sezon al emisiunii Masterchef, ne-a impartasit o reteta speciala pentru Revelion. Preparatul, denumit sugestiv Cosul de Sarbatori, este unul inedit, nu tocmai greu de facut.

Gabi Godeanu ne-a spus ca reteta sa va face cu siguranta furori la masa de Revelion

“Se face din muschi de porc, care se taie cubulete de un centimetru. Pentru o portie de 250 de grame, carnea se separa in doua, iar o jumatate este data prin aizena (nr. faina din gluten), iar cealalta prin malai. Pe urma aceasta se prajeste in baie de ulei, se scoate si se tapeteaza cu servetele. Pentru cosulet se foloseste un foietaj, care se baga la cuptor pe un capac rotund. Cuptorul se da la 150-180 de grade Celsius, iar timpul este de circa 20 de minute”, ne-a spus Gabi Godeanu. Dupa ce trece timpul acestea se scot si se lasa la racit.

Gabriel Godeanu a fost unul dintre cei mai haiosi concurenti de la MasterChef

Urmatorul pas este tocarea legumelor, ceapa, dovlecei si asparagus proaspat, iar ultimul trebuie taiat felii foarte subtiri. Morcovii se taie Julien.

“Se blancheaza legumele separate, apoi se trag toate la tigaie cu unt si cognac. Se pune untul in tigaie, apoi legumele, sare, piper, iar cand incep sa sfaraie se pune si cognacul. Cand incep sa se prajeasca se flambeaza si se adauga gravy (nr. sos brun). Dupa ce s-au facut toate acestea se trece la montatul farfuriei. Prima oara se pune foietajul, se pune carnea in cosulet, iar peste se aseaza, cu ajutorul unei lingurite, legumele cu sosul, apoi se orneaza cu o frunza de busuioc. Sa aveti pofta buna si Sarbatori fericite”, ne-a mai indragitul bucutar.

 

Alexandru „Teacher” Cirtu a fost unul dintre cei mai apreciati concurenti de la „MasterChef” sezonul intai

Masterchef Alex Cirtu ne arata o reteta incredibila, care cu siguranta ne ajuta sa-i impresionam pe invitatii de la masa de Revelion. Tanarul concurent de la celebra emisiune Masterchef ne explica cum sa pregatim o inghetata cu bere.

Pentru aceasta avem nevoie de 300 ml bere neagra, 500 ml smantana de gatit, 300 ml lapte, 150 g zahar, sase oua, o pastaie de vanilie (sau o lingura de esenta de cafea) si 200 grame ciocolata de menaj. “Modul de preparare: punem berea intr-o cratita la foc mic si o lasam sa se reduca trei sferturi din cantitatea sa, dupa care adaugam cele 200 grame de ciocolata de menaj zdrobita in bucatele mici, amestecand pana ce aceasta se va topi si se va incorpora in totalitate in berea redusa.

Alex Cirtu ne-a spus cum sa facem inghetata din bere

Amestecam laptele, smantana de gatit, zaharul si pastaia de vanilie (sau esenta de cafea) impreuna si le punem in alta cratita tot la foc mic. Lasam aceasta compozitie pe foc pana devine foarte fierbinte, insa va trebui sa aveti grija sa nu atinga punctul fierberii”, ne-a spus Alex Cirtu. Apoi se trece la separarea galbenusurilor de albusuri. Dupa aceea se iau doua polonice din compozitia cu lapte, smantana si pastaia de vanilie si se adauga incet peste galbenusuri amestecand constant timp de 30 de secunde. Aceasta compozitie se va turna incet peste lapte, smantana si pastaia de vanilie, bineinteles amestecand continuu. “Lasam ambele compozitii sa se raceasca si le introducem in frigider, acoperite cu o folie de plastic.

Cand s-au racit, adaugam compozitia din bere si ciocolata peste cea din lapte, smantana si vanilie.

Bateti albusurile spuma si le impaturiti peste (amestecand de jos in sus ca si cand am impaturi ceva – asta ajuta inghetata sa ramana aerata, cremoasa). Compozitia finala este gata si tot ceea ce trebuie sa faceti este sa o lasati in congelator peste noapte. Din punctul meu de vedere aceasta inghetata are un gust desavarsit, si este totodata un desert inedit. Aroma de bere si cea de ciocolata neagra se combina si se scot in evidenta una pe cealalta”, a conchis talentatul bucatar.

 (A.S.)(Sursa foto Sorin Petculescu, tvmania.ro )