Două cutremure consecutive s-au produs în această dimineaţă. Ce magnitudine au avut seismele

Publicat: 30/06/2022 | 11:30
Ce intensitate a avut cutremurul de la Arad / Sursă Foto: Facebook

Două cutremure consecutive s-au produs în această dimineaţă, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Brașovul a fost cel mai apropiat oraș de epicentrul cutremurelor.

Primul seism s-a înregistrat la ora locală 4:52, la o adâncime de 131 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 9 km est de Braşov, 62 km nord-est de Ploieşti şi 116 km nord de Bucureşti.

Cel de-al doilea cutremur s-a produs la ora locală 6:09, la o adâncime de 124 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 59 km est de Braşov, 64 km nord de Ploieşti şi 118 km nord de Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: CUTREMUR ÎN ROMÂNIA! ÎN CE ZONE ALE ȚĂRII S-A RESIMȚIT SEISMUL

Conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pamântului (INCDFP), în luna iunie 2022, în România au avut loc 18 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 3,6 grade.

Bucureștiul va avea o listă lungă de morți în cazul unui cutremur de 7,5 grade

Prefectura Capitalei a realizat un studiu în urma căruia a descoperit că Bucureștiul ar fi unul dintre cele mai afectate orașe din România, în cazul în care ar mai avea loc un cutremur de 7,5 grade.

În cazul în care pe teritoriul României va avea loc un cutremur asemănător cu cel din 1977, Capitala va avea foarte mult de suferit. Potrivit specialiștilor, 1.000 de clădiri vor deveni ruine, urmând ca alte 22.000 să fie puternic avariate de seism. În același timp, s-a descoperit și numărul de persoane afectate, ceea ce i-a făcut pe cei de la Prefectură să caute soluții cât mai repede.

Se presupune că peste 6.500 de persoane vor muri din cauza cutremurului, deoarece vor fi prinse sub dărâmături, urmând ca alte 16.000 să fie rănite grav. 23.000 de bucureșteni vor suferi răni minore, în timp ce aproximativ 10.000 de persoane vor avea nevoie de internare în spital. Dacă în urmă cu ceva timp, riscurile nu erau atât de mari, iată că acum, specialiștii trag un semnal de alarmă atât în rândul cetățenilor, cât și în rândul oamenilor aflați la conducere.