Două insule din Grecia, în lockdown! Ce restricții se impun

Publicat: 05/08/2021 | 20:18

Odată cu creșterea numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, din ce în ce mai multe orașe și țări impun anumite restricții. De exemplu, în două insule din Grecia se impune carantina de noapte și sunt mai multe restricții date de autorități.

Multe persoane care și-au luat bilete de vacanță în Grecia au, acum, parte de o ”surpriză”: pe două insule grecești se instaurează carantina de noapte! Este vorba despre Zakynthos și Creta, iar restricțiile vor intra în vigoare începând cu ziua de vineri, valabilitatea acestora fiind până în data de 13 august. De asemenea, în afară de carantina de noapte din cele două insule, se interzice complet muzica în baruri și restaurante.

Secretariatul General pentru Protecția Civilă a făcut un anunț în cursul zilei de joi, transmițând faptul că circulația publică în Zakynthos și Creta va fi interzisă între orele 01:00 și 06:00. Excepție fac situațiile de urgență medicală și cele legate de locul de muncă. Petrecerile și întâlnirile cu mai mult de 20 de persoane sunt interzise. Amenzile pentru încălcarea acestei restricții pornesc de la 50.000 de euro și pot ajunge la 200.000 de euro.

Conform cifrelor din ultima perioadă, rata de infectare în Zakynthos a crescut până la 69%, iar în Creta a crescut până la 54% în ultima săptămână, arată Digi24.

Ce ar putea să se întâmple cu profesorii care refuză testarea sau vaccinarea împotriva Covid-19 în Grecia

Potrivit antena3.ro, cadrele didactice din Grecia care refuză să se vaccineze sau să se testeze împotriva noului coronavirus, înainte ca acestea să se întoarcă la catedre pentru a preda, riscă să fie suspendate din funcție și chiar să se confrunte cu o tăiere a salariului, dar și cu alte măsuri disciplinare. Toate acestea, în baza unei decizii ministeriale care se află încă în lucru. La domiciliu au fost distribuite teste pentru profesori, dar și elevilor cu vârste între 16 și 18 ani.

Noua reglementare se adresează tuturor administratorilor şi educatorilor, angajaţi permanent şi temporar, pentru ca din luna septembrie să fie un an academic sigur. Potrivit informațiilor, profesorii, care au contracte permanente, riscă să fie suspendați, fără să fie plătiți, până când se vaccinează, iar personalul temporar va avea contractul suspendat. De asemenea, acest lucru ar putea să afecteze și perspectivele de promovare şi de angajare, lucru care ar putea să se întâmple și în cazul sistemului funcționarilor publici.

sursă foto: Pixabay