Drama unei mame care a născut un bebeluș ”mai bătrân ca ea”. Copilul suferă de un sindrom rar întâlnit

De: Cancan
Publicat: 02/09/2021 | 09:10

O tânără mămică (20 de ani) a avut un șoc atunci când și-a văzut noul născut. Bebelușul suferă de un sindrom rar întâlnit. 

 

O mamă a trecut printr-un șoc atunci când și-a văzut pentru prima dată nou-născutul. Fetița A avenit pe lume cu un sindrom rar. Progeria, numită și sindromul Hutchinson-Gilford, este o tulburare genetică foarte rar întâlnită care determină copiii să îmbătrânească rapid, începând cu primii doi ani de viață.

Nașterea unui copil este cel mai mare miracol al vieții. Sănătatea pruncului este mai presus de orice, iar prima întânire dintre nou- născut și mamă, este de departe, cel mai emoționant moment.

O tânără mămică a fost nevoită să ”infrunte”, poate, cea mai ciudată ”întâlnire”. Bebelușul pe care îl născuse era ”mai bătrân ca ea”. Femeia a adus pe lume o fetiță cu grave probleme medicale. (VEZI ȘI ȘOC ȘI GROAZĂ! CUM A SALVAT O COMPANIE AERIANĂ PESTE 3.000 DE BEBELUȘI ȘI COPII: ”ȘI ACUM AU OCHII ÎN LACRIMI!”)

Bebelușul ”s-a născut mai bătrân ca mama lui”

Tragicul eveniment a avut loc în Libode, un mic orsășel din Africa de Sud. La scurt timp după ce a intrat în travaliu, femeia a născut mai repede decât era plănuit. Mama tinerei a observat că nou-născutul avea mâinile deformate, pielea îmbătrânită și nu respira, moment în care a chemat ambulanța, iar cele două au fost transportate de urgență la spital.

”După ce a născut am văzut că bebelușul nu respira și avea mâinile deformate. Am fost șocată”, a declarat bunica bebelușului conform mirror.co.uk (VEZI AICI POZELE)

Familia micuței  este devastată de cruzime cu care lumea judecă, până la urmă un copil bolnav: ”Este dureros faptul că oamenii judecă. Dacă aș avea o putere i-aș băga la închisoare pe cei care îndrăznesc să arunce cu pietre”, a mai spus bunica fetiței

Pe lângă aspectul inestetic, cei care ”poartă pe umeri” această boală se confruntă și cu probleme cardiovasculare.

În urma unei cercetărio, în 2020, Progeria Research Foundation a stabilit că există 131 de copii și adulți care trăiesc cu acest sindrom.

Tulburarea genetică a fost atent studiată, iar o posibilă cauză a apariției pare să fie deteriorarea celulară. (VEZI AICI POZELE CU BEBELUȘUL BĂTRÂN)

Sursa foto: Pixabay.ro