E oficial, Ministrul Sănătății a făcut anunțul: Românii nu au voie să meargă la mare sau la munte în concediu

Publicat: 13/05/2020 | 08:31

După expirarea stării de urgență, pe 15 mai, românii nu știu ce îi așteaptă și nici ce reguli vor impune autoritățile. Nelu Tătaru a făcut precizări de ultim moment cu privire la acest aspect și a răspuns la întrebarea de pe buzele tuturor românilor: vom putea sau nu să mergem în concediu la mare sau la munte, anul acesta?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare începând cu data de 15 mai.

ANUNȚ. Putem merge la mare după 15 mai? Răspunsul lui Nelu Tătaru

Deși toți românii așteaptă să se poată bucura de un concediu ca la carte după această pandemie, veștile sunt cum nu se poate mai triste. Nelu Tătaru a anunțat că plajele rămân închise, iar cei care pot merge la munte sau la mare sunt doar românii care dețin proprietăți acolo.

„Ieșirea din localitate va fi făcută doar pe un motiv foarte bine întemeiat: să-ți vizitezi o rudă bolnavă, să mergi cu un copil la un doctor, să ieși chiar și într-un sport individual, să mergi la un pescuit, să vizitezi o proprietate pe care o ai într-o altă localitate.

Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise – nu ai terase, nu ai nimic. Dacă ai o proprietate la munte poți merge”, a spus Nelu Tătaru.

De asemenea, ministrul Sănătății a mai vorbit și despre faptul că măsurile de relaxare vor fi luate etapizat, iar fiecare zi începând cu 15 mai va fi atent analizată, astfel încât să nu existe pericole din punct de vedere al sănătății.

CITEȘTE ȘI – UNUL DINTRE CEI MAI ÎN VÂRSTĂ BOLNAVI DE CORONAVIRUS S-A VINDECAT ÎN OPT ZILE DE LA INTERNARE! ESTE VORBA DESPRE O FEMEIE DE 97 DE ANI DIN ARAD

„Am înțeles că este o răbdare ajunsă la limită, am înțeles că suntem totuși pe un trend descendent al acestei curbe și am înțeles că lumea a trecut printr-un moment care trebuie gestionat foarte bine.

Este un prim moment pe care eu îl consider mai important decât gestionarea sărbătorilor pascale. Este un moment în care lăsând libertatea de a ieși în oraș, în localitate, lăsând sporturilor individuale, lăsând libertatea de a merge la un salon de îngrijire corporală sau un stomatolog – unde suntem totuși într-o specialitate unde avem o aerosolorizare importantă, o răspândire importantă – dar, conștientizând anumite măsuri, suntem într-o primă etapă unde intrăm într-un normal. 

Asta va avea loc gradual și progresiv. Se va face cu o monitorizare a celor 14 zile, după cum recomandă și OMS”, a subliniat Tătaru.