Efectul neașteptat al pandemiei de coronavirus. De ce rămân berea și sucurile fără acid

Publicat: 20/04/2020 | 07:28
Efectul neașteptat al pandemiei de coronavirus. De ce rămân berea și sucurile fără acid

Pandemia de coronavirus nu are numai efecte nedorite în plan medical, ci și economic. Iar unul dintre acestea are ca punct de plecare… procesarea etanolului în benzină. Măsurile restrictive în ceea ce privește circulația persoanelor s-au făcut resimțite la pompele de benzină, în primul rând, acolo unde cererea a scăzut cu 30 %, dar sunt afectați, în astfel de condiții, și producătorii de bere sau de sucuri.

Din cauză că a scăzut cererea pentru etanol, producătorii respectiv se regăsesc, acum, în dificultate. În Statele Unite spre exemplu, 34 din 45 de întreprinderi care procesează etanolul pentru a produce dioxid de carbon au fost obligate să își închidă porțile sau să își reducă producția de când a început pandemia de coronavirus, potrivit informațiilor furnizate de mediafax.ro.

(VEZI ȘI AICI: BILANȚUL TRAGIC AL EUROPEI! EPIDEMIA DE CORONAVIRUS A UCIS PESTE 160.000 DE OAMENI LA NIVEL GLOBAL)

Ca urmare a acestei situații, prețul dioxidului de carbon a crescut cu 25%, în timp ce producția a cunoscut o scădere de 20%. Reprezentanți ai producătorilor au transmis viceăreședintelui american că producția, în perioada următoare, ar putea scădea chiar și cu 50%, fiind grav afectată și producția de carne, nu numai de bere sau de sucuri. Dixodul de carbon este necesar în procesul de împachetare, depozitare și trasnport al cărnurilor.

Există, totuși, și o alternativă. Cei care produc băuturi caută și alte surse pentru dioxidul de carbon, apărând deja dispozitive care captează acidul necesar în procesul de obținere al băuturilor respective.

(CITEȘTE ȘI: PANDEMIA DE CORONAVIRUS PUTEA FI EVITATĂ! CE SE ÎNTÂMPLA LA LABORATORUL DIN WUHAN? AUTORITĂȚILE AU TRAS SEMNALUL DE ALARMĂ DIN 2018)