Electrocasnicul care consumă în 60 de minute câte 44 de becuri led. Toți românii îl au acasă și îl folosesc în fiecare zi

Publicat: 15/05/2022 | 10:42
Sursă foto: Pexels

Valul actual de scumpiri este resimțit pentru majoritatea produselor și serviciilor. După cum și energia electrică și-a mărit prețul, este necesar să identificăm metode pentru a reduce consumul de energie. Printre electrocasnicele care consumă enorm, se numără și televizorul.

Cei mai bine de doi ani de pandemie globală, la care se adaugă actualul război dintre Rusia și Ucraina, au dus la o creștere a inflației pe care toți românii o resimt. Alimentele, combustibilii și mai ales energia electrică costă mai mult decât în anii anteriori. Pentru a reuși să reducem sumele de pe facturile de la distribuitor, este nevoie să cunoaștem care sunt electrocasnicele care consumă cel mai mult.

Printre electrocasnicele care aduc facturi mari, se numără și televizorul. Un televizor LED consumă  80 w/oră, dar cel plasmă consumă până la 229 w/oră. În funcție de tipul televizorului și dimensiunea sa, se poate afla și numărul de kilowați necesari. (CITEȘTE ȘI: Meteorologii Accuweather anunță o vară cum n-a mai fost în România. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie 2022, în București)

Cât de mult curent consumă televizorul de acasă

Pentru dimensiune de 30 de inci, un LCD are puterea de  60 wați, o plasmă de 150 de wați, iar un LED, de 50 de wați. Pentru 42 de inci, puterea este de 120 de wați, 220 de wați pentru plasmă și 80 de wați pentru LED. Dacă este vorba despre o dimensiune de 50 de inci, LCD-ul are puterea de 150 de wați, plasma de 300, iar LED-ul de 100 wați. 

După cum 220 de wați înseamnă 0,22 de kilowați, pentru 20 de ore de funcționare ale unui televizor cu plasmă de 42 de inch, înseamnă deja 4,4 kilowați. Pe oră, acest consum este făcut de 44 de becuri LED de ultimă generație. (CITEȘTE ȘI: Şeful serviciilor secrete militare din Ucraina, dezvăluiri neaşteptate despre Vladimir Putin: „Este grav bolnav de cancer şi va fi înlăturat de la putere printr-o lovitură de stat”)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult