Epidemia de coronavirus schimbă regulile. Țara care va impune rezervarea unui loc pe plajă prin intermediul unei aplicații

Publicat: 12/08/2020 | 17:57

Epidemia de coronavirus face în continuare ravagii. Milioane de oameni au fost deja infectați cu virusul COVID-19, iar lucrurile par să nu se îmbunătățească. În acest context viața oamenilor a cunoscut anumite modificări generate de regulile menite să limiteze răspândirea virusului.

Astfel, în încercarea de a limita infectarea oamenilor, care în ciuda pericolului reprezentat de virus, aleg să pună pe primul loc distracția și relaxarea, primarul din Rio de Janeiro, Brazilia a anunțat o nouă modalitate pentru a merge la plajă. (CITEȘTE ȘI: RIO DE JANEIRO, TRIBUT IMPRESIONANT PENTRU VICTIMELE EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS! CUM A FOST ILUMINATĂ STATUIA LUI IISUS)

Se pare că turiștii care vor să se bucure de soare vor fi nevoiți să păstreze distanța socială și să-și rezerve locul pe plajă prin intermediul unei aplicații. În acest fel este eliminat riscul de contaminare și se evită supraaglomerarea palajei.

Marcelo Crivella a precizat că plaja din Rio, una dintre cele mai populare din întreaga lume, se poate deschide numai cu condiția să existe zone delimitate, iar rezervarea să se facă dinainte, printr-o aplicație, transmite Daily Mail.

„Putem organiza mai bine ceva care nu funcționează”

Potrivit primarului această metodă organizează haosul de pe plajă. În urma noii decizii se preconizează și deschiderea apropriată a plajelor, chiar dacă în luna iulie edilul spusese cu nu se vor deschide până când nu o să apară un vaccin anti-COVID. (VEZI ȘI: CÂT TE COSTĂ O ZI DE PLAJĂ, ÎN COSTINEȘTI. CU SUMA ASTA AI PUTEA LEJER SĂ TE DISTREZI ÎN STAȚIUNI DE LUX DIN STRĂINĂTATE!)

„Oamenii vor putea rămâne în zonele demarcate, în funcție de ora la care ajung, și, de asemenea, rezervând printr-o aplicație. În acest fel, putem organiza mai bine ceva care nu funcționează bine astăzi”, a declarat primarul Crivella.

Alte țări au apelat și ele la tehnologie pentru a opri răspândirea coronavirusului.  Spania folosește drone, iar Belgia utilizează senzori și telefoane prin care identifică locația turiștilor, dar și aplicații pentru rezervare.