Este noul test pentru COVID-19! Rezultatul în doar 40 de minute – 95 la sută

Publicat: 19/04/2020 | 12:44

Cercetătorii de la Universitatea din California, San Francisco și Mammoth Biosciences au conceput testul minune de depistare a coronavirusului. Rezultatul este dat în 40 de minute, iar acuratețea lui este de 95 la sută. (Citește și: Semnal de ALARMĂ tras de OMS: ”Nu avem nicio dovadă!” Este vorba de testele rapide)

Penttru testul COVID-19, cercetătorii au folosit CRISPR în combinație cu o proteină numită Cas-12 și secvențe de material genetic viral concepute pentru a-l ghida spre două gene coronavirus (genele N și E). Testele de coronavirus proiectate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite vizează gena N, în timp ce cele făcute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) vizează gena E pentru a detecta cazuri de COVID-19. Noul test CRISPR analizează ambele gene, permițând un diagnostic mai robust (și mai rapid), scrie libertatea.ro.

Nu rata: Focar de COVID-19 la Centrul de bătrâni Răcari! Bilanțul – 47 de infecții

Diagnosticul începe cu un tampon nazal de la un pacient. Apoi, tamponul este introdus în testul bazat pe CRISPR, care poate rula mai multe probe simultan. Când sistemul CRISPR-Cas12 recunoaște semnăturile genetice de la coronavirus, o moleculă fluorescentă este eliberată, semnalând prezența virusului. Schimbarea culorii determină dacă un test este pozitiv sau nu, similar unui test de sarcină. Testul a fost dezvoltat în mai puțin de trei săptămâni și a fost testat pe un eșantion clinic de 36 de pacienți COVID-19 și 42 de pacienți cu alte infecții respiratorii virale. Rezultatele, care au fost publicate în revista Nature Biotechnology, au arătat că testul DETECTR bazat pe CRISPR a prezis testele pozitive cu o acuratețe de 95% și testele negative cu o acuratețe de 100%.

Află și: COVID-19 în România. Bilanț negru de Înviere – încă 13 decedați!

“Introducerea și disponibilitatea tehnologiei CRISPR va accelera desfășurarea următoarei generații de teste pentru diagnosticarea infecției cu COVID-19”, a declarat Charles Chiu, profesor în medicină la UCSF și partener în dezvoltarea noului test.

Rusia a început testarea unui vaccin pentru COVID-19

Rinat Maksyutov, șeful Centrului de Virologie și Biotehnologie Vector, l-a anunțat pe Vladimir Putin că laboratorul său este pregătit să înceapă testarea pe oameni a unor vaccinuri împotriva coronavirusului. Cunoscut sub numele de Vektor, specialistul a efectuat cercetări secrete asupra armelor biologice în epoca sovietică și stochează viruși care variază de la Ebola până la variolă. Conform unui nou bilanț, în Rusia au murit 63 de oameni din cauza virusului mortal din China, iar alți aproape 9.000 au contractat SARS-CoV-2. Azi, liderul de la Kremlin a anunțat noi măsuri severe pe durata pandemiei.

Cercetătorii au descoperit un nou simptom de coronavirus! Boala pare să afecteze și creierul! Ce stări îți provoacă

Rinat Maksyutov, aflat la conducerea Centrului de Stat pentru Cercetare în Virusologie şi Biotehnologie,  a declarat în timpul unei reuniuni televizate la care au participat preşedintele Putin şi directorii principalelor centre de cercetare ruse că preconizează o primă fază a unor teste clinice pentru trei vaccinuri începând din 29 iunie, pe un eşantion format din 180 de voluntari.

“Grupurile de voluntari au fost deja create. Am primit peste 300 de candidaturi”, a explicat el în faţa preşedintelui rus, relatează publicația The Moscow Times.

Cercetători de pe întreg mapamondul lucrează la un vaccin

În acest moment, pe întreg mapamondul se lucrează la peste 20 de vaccinuri, dar primul medicament eficient va apărea peste 18 luni, cel puțin, susțin unii dintre cercetători.Una dintre opţiuni este un vaccin vector, care foloseşte un virus slăbit pentru a introduce proteine ale coronavirusului către sistemul imunitar şi a stimula un răspuns.

Unde greșesc oamenii când completează declarația pe propria răspundere! Alexandru Rafila a explicat totul pas cu pas

Acestea nu se pot multiplica, astfel că nu există posibilitatea să te îmbolnăveşti cu acest vaccin”, a declaratprofesorul Trevor Drew, directorul Laboratorului Australian pentru Sănătatea Animalelor, unde se realizează testele.

Din acel moment, cursa pentru ca vaccinurile să ajungă pe piaţă s-ar putea accelera, însă experţii avertizează că tot va dura cel puţin 18 luni pentru realizarea tuturor testelor şi îndeplinirea standardelor.

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult