Este strict interzis să faci asta! Noi reguli pentru cei care circulă cu trotinetele electrice pe străzile din București

Publicat: 06/10/2022 | 22:40
Reguli noi pentru cei care merg pe trotinetele electrice Sursă foto: Pixabay

Primăria Capitalei a propus un regulament special pentru cei care circulă cu trotinetele electrice prin București. Iată în ce locuri nu le este permis cetățenilor să mai umble cu aceste mijloace de transport și cum vor fi sancționați dacă încalcă aceste noi reguli.

Aceste mijloace de transport au devenit din ce în ce mai folosite de către bucureșteni. Pe străzile Capitalei vedem zilnic sute de trotinete electrice, dar și zeci de incidente din cauza celor care nu circulă corespunzător. Doar anul trecut, peste 300 de persoane au fost rănite grav în accidente cu trotinetele electrice și zeci de persoane au și murit. Primăria Municipiului București a luat o decizie în acest sens și a propus noi reguli de circulație.

CITEȘTE ȘI: A FURAT 20 DE TROTINETE ELECTRICE DE PE STRADĂ, APOI ȘI-A DESCHIS PROPRIA AFACERE. O PARTE LE-A VÂNDUT, IAR PE ALTELE LE-A VOPSIT ŞI LE-A ÎNCHIRIAT

Noile reguli impuse de Primăria Capitalei, pentru cei care circulă cu trotinetele electrice

Potrivit regulamentului propus de Primăria Capitalei, persoanele care se deplasează cu trotinetele electrice nu vor mai avea voie să circule cu acestea pe aleile din parcuri și nici în grădinile publice. Mai mult, accesul este limitat și pe trotuar, doar în zonele unde sunt amenajate piste speciale destinate bicicletelor sau trotinetelor, iar în lipsa acestora, pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru vehicule este de 50 de km/h. În plus, firmele care le închiriază vor plăti taxe.

Mare atenție! Cei care dețin aceste mijloace de transport au voie să circule cu o viteză maximă de 25 de km pe oră.

Trotinetele pot fi lăsate doar în anumite zone. Este interzisă staționarea lor în stațiile mijloacelor de transport în comun, în zona trecerilor de pietoni, pe spațiile verzi sau pe carosabil.

Cu cât vor fi sancționate abaterile de la regulament

Cei care nu se conformează riscă amenzi cuprinse între 200 și 400 de lei, iar firmele care le închiriază sunt obligate să le ridice din zonele unde sunt staționate neregulamentar. În plus, companiile trebuie să aibă o asigurare obligatorie în caz de accident.

VEZI ȘI: CODUL RUTIER 2022 S-AR PUTEA MODIFICA DIN NOU! POSESORII DE TROTINETE ELECTRICE DIN BUCUREȘTI SUNT CEI VIZAȚI