Faci asta in fiecare zi! Obiceiul asta e la fel de nociv ca si fumatul! Ce ti se poate intampla

De: Cancan
Publicat: 08/03/2014 | 12:34

Aceste persoane aveau o probabilitate de patru ori mai mare de a deceda din cauza cancerului, ceea ce poate fi comparat cu riscurile la care se expun fumătorii.

Oamenii de ştiinţă americani susţin că proteinele din carne, brânză, ouă şi alte produse animale „hrănesc” celulele canceroase şi accelerează îmbătrânirea celulelor corpului.

Aceştia recomandă ca persoanele cu vârsta de peste 50 de ani să reducă aportul de proteine de origine animală şi să îşi asigure rezerva de proteine din peşte, fasole şi leguminoase.

Cu toate acestea, vestea bună este că această restricţie alimentară nu durează la nesfârşit, deoarece proteinele de origine animală sunt benefice pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, care au nevoie de mai multe astfel de nutrimente pentru a combate slăbiciunea organismului.

Cercetătorii americani recomandă ca o persoană cu vârsta cuprinsă între 50 şi 65 de ani, cu o greutate de aproximativ 55 de kilograme, să consume aproximativ 45 de grame de proteine pe zi – echivalentul a două cotlete de porc.

____
CITESTE SI:

INCREDIBIL! Iata de ce este BINE sa fumezi! Care este BOALA care poate fi tratata doar prin FUMAT

Interviu incendiar cu Andrei Gheorghe: „Fac sex, fumez, dorm, merg tare cu masina, ca Paul Walker”. Vezi cum l-a atacat pe Bendeac

_____

Studiul a fost realizat pe fondul a numeroase avertizări privind pericolul consumului de carne roşie şi procesată. Profesorul Valter Longo, de la University of Southern California, a urmărit legătura dintre dietele a aproximativ 6.400 de americani şi starea lor de sănătate, într-un interval de 18 ani.

Cercetătorii americani consideră că proteinele de origine animală ar putea avea un rol nociv, deoarece „hrănesc” un hormon numit IGF1, care, pe lângă faptul că ajută la creşterea corpului, alimentează celulele canceroase şi accelerează procesul de îmbătrânire.

Profesorul Valter Longo recomandă persoanelor de toate vârstele să îşi asigure rezerva de proteine din peşte, fasole şi leguminoase.

A.P