Felicitări de Sfinții Constantin și Elena. Mesaje și urări de La multi ani!

De: Cancan
Publicat: 20/05/2018 | 15:19

Creștinii îi sărbătoresc în fiecare an pe data de 21 mai pe Sfinții Constantin și Elena, cunoscuți drept Sfinții Împărați Constantin și Elena. Vezi ce felicitări le poți trimite celor dragi care poartă aceste nume. 

Sfinții Constantin și Elena sunt sărbătoriți în fiecare an pe 21 mai, atât în calendarul creștin ortodox, cât și în cel catolic. Sfinții Împărați sunt considerați „întocmai cu apostolii”, grație rolului lor foarte important în istoria creștinismului. Trebuie precizat că Sfinții Împărați erau mamă și fiu, nu soț și soție cum cred mulți. Sfântul Constantin a rămas în istore că primul impărat roman care a acordat adevarata libertate creștinilor.

Mesajele de Împărații Constantin și Elena amintesc de bucuria sărbătorii care ne apropie și mai mult de Dumnezeu întrucat este celebrată speranța, iubirea și credința față de puterea divina. În fiecare an, pe data de 21 mai, sunt celebrate realizările celor doi sfinți.

Felicitări de Sfinții Constantin și Elena

De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate şi să ti se îndeplinească toate dorinţele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Costica!

Îţi doresc sa ai parte de o zi de nume minunata si sa stii ca esti si vei fi mereu iubit/a de toţi prietenii tai. Cu drag, …

Îţi urez „La mulţi ani”, pentru că porţi acest nume, si fie ca Sfântul Constantin pe care îl reprezinţi, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si liniştea interioara.

La Mulţi Ani Constantine şi sper sa se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale.

La mulţi ani şi mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sănătate si numai bucurii!

Felicitare cu trandafiri roz, de Sfintii Constantin și Elena
Felicitare cu trandafiri multicolori, de Sfintii Constantin și Elena
Felicitare cu La multi ani!, de Sfintii Constantin și Elena

Intră în galeria foto pentru a vedea mai multe felicitări de Constantin și Elena, pe care le poți trimite celor dragi sau pe care le poți publica pe Facebook.

Mesaje și urări de Sfinții Constantin și Elena

Fiecare clipă care se scurge să te aducă tot mai aproape de visurile tale. De ziua ta să prinzi aripi care să te poarte dincolo de orice iluzie către fericirea adevarată. La mulți ani, Elena!

Azi, de ziua numelui, iti urez si eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce iti doresti. La multi ani!

Felicitari dragul meu cu ocazia aceastei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani!

Cineva acolo sus te iubeste… cineva aici jos tine tare mult la tine. La multi ani!

Cu ocazia sarbatorii zilei tale de nume, iti doresc multa sanatate, fericire si tot binele din lume si sa ai parte numai de zile senine si insorite!

Cu ocazia sarbatoririi numelui primiti un calduros „La multi ani”, multa sanatate multe realizari si tot ce va doriti langa cei dragi.

Cu ocazia zilei de nume, iti doresc un munte de sanatate, o mare de iubire si un ocean de fericire!

Cui să îi spui La mulți ani! de Constantin și Elena

1,8 milioane de români îşi aniversează ziua onomastică pe 21 mai, de Sfinții Constantin și Elena. Dintre aceștia, aproximativ 1,1 milioane sunt femei şi circa 640.000 sunt bărbaţi. Dintre femei, circa 880.000 de femei poarta numele de Elena, peste 124.000 se numesc Ileana si aproape 70.000 poartă numele Lenuţa. Celelalte femei care îşi aniversează ziua onomastică de Sfinții Constanțin și Elena se numesc Constanța (circa 53.000 de femei), Constantina (aproape 27.000), Leana (circa 4.000) si Nuţi (aproximativ 1.400).

Cei mai mulţi bărbaţi care sărbătoresc ziua onomastică de Sfinții Constantin și Elena, se numesc Constantin, alţi circa 80.000 – Costel, iar circa 33.000 – Costică. Totodată, circa 20.000 de barbati se numesc Costin, mai bine de 10.000 – Costinel, circa 600 – Costi si aproximativ 300 – Costeluş.

Tradiții de Sfinții Constantin și Elena

În calendarele populare, sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena era cunoscută mai degrabă sub numele de “Constantin Graur” sau “Constantinu Puilor”, pentru că, din această prima zi a verii, păsările din pădure încep să-și învețe puii să zboare, dupa ce li s-a dezlegat glasul la Vlasie (11 februarie), s-au împerecheat și și-au construit cuiburile la Dragobete (24 februarie).

Oamenii trebuie să țină sărbătoarea, pentru ca puii din gospodărie să nu fie mâncați de ulii. În ziua Sfinților Constantin și Elena este bine să nu se lucreze, pentru ca holdele și strugurii să nu fie distruși, iar până în 21 mai trebuie să fie semanate porumbul, ovazul si meiul, potrivit tradiției populare.

Cine au fost Sfinții Constantin și Elena

Constantin a fost cel care a generalizat in intreg Imperiul Roman, in anul 321, considerarea duminicii drept zi de odihna. Sfanta Elena, mama lui Constantin, este cea care a mers la Ierusalim pentru a cauta crucea pe care a fost rastignit Iisus si mormantul Mantuitorului. La 14 septembrie 326 a adus Sfanta Cruce in fata credinciosilor din imperiu.

Descoperirea mormantului Mantuitorului a fost celebrata prin ridicarea Bisericii Mormântul lui Iisus in anul 330.

Sfântul Constantin cel Mare este primul împărat roman creștin. După ce l-a învins pe împăratul păgân Maxențiu, Constantin dă în anul 313 celebrul Edict de la Milan, prin care religia creștină devine o religie permisă. Lucrarea sa misionară nu se oprește aici. Scutește Biserica de dări, drept de care nu se bucurau templele păgâne, și îi înapoiază tot ceea ce îi fusese confiscat, acordându-i și dreptul de a primi donații. Nu trebuie uitat nici ajutorul acordat episcopilor cu sume importante din tezaurul statului, pentru ridicarea de biserici și întreținerea clerului. El a dăruit Bisericii și dreptul de eliberare a sclavilor. A înlaturat din legile penale pedepsele contrare creștinismului, precum: răstignirea, zdrobirea picioarelor, stigmatizarea (arderea cu fierul roșu).

Constantin cel Mare a primit botezul de la episcopul Eusebiu de Nicomidia în luna mai, anul 337, an în care a murit, pe 21 mai.

Mama sa, Elena, a reusit sa descopere pe dealul Golgotei crucea pe care a fost rastignit Hristos. Potrivit traditiei, in urma sapaturilor s-au gasit trei cruci. Pentru a se identifica crucea pe care a fost rastignit Hristos, au atins cele trei cruci de un mort. Acesta a inviat in momentul in care a fost atins de Crucea Domnului. Pe 14 septembrie 326, episcopul Macarie I al Ierusalimului a luat crucea si a inaltat-o in fata multimii, iar ziua de 14 septembrie a devenit sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci in calendarul crestin. Datorita demersului ei de a cauta Crucea Mantuitorului, Sfanta Elena este si ocrotitoarea arheologilor. Numele ei se traduce „faclie”, „torta”, „stralucirea soarelui”.