Fenomen spectaculos pe cerul României, în a doua zi de Crăciun! Oamenilor din mai multe oraşe nu le-a venit să creadă când au văzut asta

Publicat: 27/12/2023 | 11:13
Fenomen spectaculos în România / sursă foto: Facebook

În cea de-a doua zi de Crăciun, pe cerul României a putut fi observat un fenomen cu adevărat spectaculos! Bolta cerească a fost pur și simplu „invadată” de culori, iar mulți dintre cei care au privit cerul s-au arătat uimiți de frumusețea naturii. În majoritatea orașelor din țară a putut fi văzut fenomenul care poartă denumirea de auroră polară. Detaliile se află mai jos, în articol.

Cetățenii au putut să își scalde privirile pe cerul României, în a doua zi de Crăciun. Un fenomen spectaculos a atras atenția tuturor, în special în cursul serii. Cerul pare că dă în „clocot”, având culori vibrante. Există o explicație, însă. Acest fenomen poartă denumirea de Auroră Polară. Este un fenomen optic prin care privitorul poate observa o strălucire intensă pe cer, dar care este specifică zonelor polare.

Nu este prima oară când un astfel de fenomen a putut fi văzut anul acesta pe cerul României. De exemplu, la începutul lunii noiembrie, românii au putut observa Aurora Boreală. Cerul nocturn a fost pur și simplu „invadat” de o culoare roșiatică ce fura privirea. Fenomenul natural a putut fi văzut din mai multe părți ale țării, iar fotografiile pot fi privite la acest link.

Vezi și MAREA NEAGRĂ A PRODUS UN FENOMEN CIUDAT PE LITORALUL ROMÂNESC. ȘI LOCUITORII DIN CONSTANȚA AU PUTUT SĂ-L OBSERVE

Fenomenul spectaculos de pe cerul României, în a doua zi de Crăciun / sursă foto: Facebook

Citește și FENOMENUL METEO CARE CAPĂTĂ O ALTĂ PROPORȚIE DIN CAUZA EFECTELOR NEGATIVE PRODUSE DE ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ. LA CE TREBUIE SĂ NE AȘTEPTĂM ÎN VIITOR

Un alt fenomen a putut fi văzut în România – „norul OZN” la Câmpulung

De altfel, românii au putut să își mai bucure ochii și la un alt fenomen natural. Acesta a fost denumit „norul OZN” și a putut fi privit la Câmpulung. Despre acesta a făcut o serie de precizări Florinela Georgescu, director în cadrul ANM. A explicat cum a apărut pe cer.

„Sunt nori foarte spectaculoşi, dar cam atât. Sunt consecinţa unei stratificări diferenţiate a aerului, în sensul că sunt diferenţe de temperatură, diferenţe de umezeală în straturile în care se foemează, de obicei, norii şi, probabil, într-unul din straturi o mişcare circulară mai accentuată care a generat acei nori aşa ca nişte farfurii zburătoare, dar fără vreo consecinţă deosebită. Dacă suntem foarte atenţi, uneori avem norocul să vedem şi nori cu aspect mai spectaculos, fără să aibă vreo semnificaţie deosebită”, a explicat meteorologul, la Antena 3 CNN.

Sursă foto: Facebook