Ferma Dacilor este proprietatea controversatului Cornel Dinicu! A fost implicat în afacerea Portbagajul, când l-ar fi furat pe regele interlopilor din Giulești

Publicat: 26/12/2023 | 12:30
Cornel Dinicu deține Ferma Dacilor

În această dimineață, 26 decembrie 2023, Ferma Dacilor din Tohani, județul Prahova, a ars ca o torță. Trei persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute, după ce pensiunea a fost cuprinsă de flăcări. Se aflau 22 de turiști la unitatea de cazare. Domeniul turistic aparține controversatului Cornel Dinicu. A fost implicat în afacerea Portbagajul, când l-ar fi furat pe regele interlopilor din Giulești. Detaliile se află mai jos, în articol.

Ferma Dacilor din satul Tohani, județul Prahova, a luat foc în această dimineață, 26 decembrie 2023. Trei persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute. În total, în pensiune erau cazați 22 de turiști. Persoanele aflate la parter s-au autoevacuat. Așezământul turistic aparține controversatului Cornel Dinicu.

În urmă cu 11 ani, Cornel Dinicu avea să își îndeplinească visul, și anume să ridice Ferma Dacilor în Tohani, zona unde și-a petrecut copilăria. Inițial, și-a dorit să producă mâncare sănătoasă pentru cei dragi, apoi s-a transformat într-un proiect – Ferma Dacilor. În octombrie 2023, Horia Constantinescu, președintele ANPC, preciza că Ferma, care este o idee românească, are 99% dintre produse din producție proprie. Însă, în urmă cu 23 de ani, patronul domeniului turistic din Tohani era în vizorul autorităților, după ce a fost implicat în afacerea Portbagajul! Detaliile se regăsesc mai jos.

„Ferma Dacilor, idee românească, produse românești, peisaje unice și oameni minunați! (…) Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele românești, măcar jumătate din cat o fac producătorii, acestea ar avea o șansă mult mai mare, în fața celor străine! Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că jumări, ca aici, nu găsiți nicăieri, în lume! Brânzeturile sunt producție proprie, ca de altfel 99 la sută dintre produse!”, transmitea Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Vezi și ARDE FERMA DACILOR! INCENDIU DE PROPORȚII LA PENSIUNEA DIN PRAHOVA. UPDATE: 3 MORȚI, UN COPIL ȘI DOI ADULȚI, ȘI ALTE 5 PERSOANE DATE DISPĂRUTE

Incendiu violent la Ferma Dacilor din județul Prahova, în dimineața zilei de 26 decembrie 2023

Citește și TERORIZAT DE INTERLOPI, MANELISTUL S-A ASCUNS ÎN GAURĂ DE ȘARPE ȘI ÎI DĂ ÎN VILEAG: TZANCĂ URAGANU: ”SUNT AMENINȚAT, AM FOST ȘI TÂLHĂRIT!”

Controversatul Cornel Dinicu deține Ferma Dacilor – a fost implicat în afacerea Portbagajul

În anul 2000, Cornel Dinicu a fost implicat în afacerea Portbagajul. Atunci, scandalul a cutremurat tot Ministerul de Interne (M.A.I.)! Patronul de la Ferma Dacilor, alături de alți doi complici, ar fi furat bijuterii, un kilogram de aur și 500.000 de dolari din Mercedesul lui Mihai Bucurenciu. În anul 2020, bărbatul, considerat unul dintre primii mafioți de după Revoluție, s-a stins din viață. A fost regele interlopilor din Giulești și Regie.

După ce bunurile ar fi fost furate, Mihai Bucurenciu ripostase. Un complice fusese sechestrat și torturat, după ce acest episod. Apoi, oamenii legii au intervenit. Atunci, mai mulți polițiști au fost acuzați de complicitate, s-au făcut zeci de arestări și s-a descoperit o rețea de traficanți de droguri. „Cutremurul” a ajuns direct la M.A.I., când șeful Poliției Capitalei (generalul Mircea Bot activa atunci) și câțiva ofițeri superiori de la Combaterea Crimei Organizate au fost destituiți din funcție. În anul 2007, Evenimentul Zilei nota informații referitoare la afacerea Portbagajul în care a fost implicat patronul de la Ferma Dacilor. La momentul acela, Dinicu a fost judecat la Înalta Curte de Casaţie.

„Au fost destituiţi şeful Poliţiei Capitalei şi ofiţeri superiori de la Combaterea Crimei Organizate. Scandalul a reverberat până la ministrul ţărănist de Interne, Dudu Ionescu. În prezent, Cornel Dinicu este judecat la Înalta Curte de Casaţie. În 2005, când fraţii Iancu au fost arestaţi în dosarul RAFO, trupa lor de bodyguarzi, comandată de Dinicu, i-a agresat pe ziariştii prezenţi la tribunal”, scria EVZ în 2007.

În anul 2003, Mihai Bucurenciu fusese condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul Portbagajul. La 8 ani distanță de la condamnarea primită de Înalta Curte de Casație și Justiție – ICCJ, 6 decembrie 2011, regele interlopilor din Giulești și Regie scapă de pușcărie. Curtea de Apel București – CAB menținuse o decizie în 2011 a Tribunalului București prin care bărbatul să fie rejudecat după extrădare. Dar la ICCJ a fost contestată hotărârea Curții, iar pe 28 noiembrie 2012 s-a dat decizia finală în acest caz – Bucurenciu avea de executat 10 ani de închisoare. El fusese dat în urmărire internațională la data de 8 iulie 2009 și a fost prins în autogara din Râmnicu Vâlcea. Avea acte falsificate asupra lui.