Fierbeti apa copilului inainte sa o bea!

De: Cancan
Publicat: 16/07/2009 | 00:00

Miruna Neacsu, 28 de ani – Galati „Sunt mama unui baietel de un an si jumatate. Deoarece ne aflam in sezonul estival, cand bolile diareice sunt tot mai frecvente la copii, doresc sa aflu ce pot sa fac ca sa-mi feresc prichindelul de asemenea suferinte.” In primul rand, trebuie sa se acorde o atentie deosebita igienei alimentare a micutului si a celei personale. Copiii au imunitate mai slaba si fac forme mai severe de boala. Aveti grija ca micutul dvs. sa nu bage mainile murdare in gura si sa manance numai fructe si legume bine spalate. Temperaturile ridicate din timpul verii cresc necesitatea consumului de apa. Este indicat sa-i dati sa bea apa dintr-o sursa sigura, controlata igienic. Inainte sa-i dati sa consume apa de la chiuveta trebuie sa o fierbeti cateva minute. Copilul sub doi ani trebuie sa manance fructe a caror coaja a fost indepartata in prealabil. Orice lapte trebuie fiert, chiar si cel pasteurizat. Recomand o prudenta mare la lactatele care nu se fierb, cum ar fi, iaurtul si smantana. Acestea trebuie tinute in frigider. Daca, totusi, copilul face diaree, alimentati-l cu supa de morcovi si carne pana anuntati medicul. Trebuie sa aveti in casa saruri pentru rehidratare orala, pe care le dizolvati in apa fiarta si racita in cantitatile prescrise. Dati-i copilului 50 de ml pentru fiecare scaun diareic emis in 24 de ore, fara a depasi insa 500 – 600 de ml saruri pentru rehidratare orala in 24 de ore. In rest, veti putea sa-i dati la discretie ceai de menta, cu zahar 5%, sau apa fiarta si racita.