Fiica celebrului Duckadam povestește cum a lovit COVID-19 America. “Ce este cu adevărat șocant sunt…”

Publicat: 25/04/2020 | 23:33

Stabilită în Phoenix, Brigitte, fiica din prima căsătorie a celebrului Helmuth Duckadam, povestește cum a lovit COVID-19 Statele Unite ale Americii, în prezent țara cu cele mai multe decese cauzate de coronavirus, peste 51.000. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, mărturiile coșmarului de peste Ocean.  

– Care este situația în Phoenix, zona în care locuiți?

Trăim în partea îndepărtată de nord a orașului Phoenix. Este liniște aici. Aproape totul este închis, cu excepția magazinelor cu mâncare. Toți angajații acestora sunt obligați să poarte măști și sunt atenți în legătura cu numărul de oameni din magazin pentru a evita orice aglomerare. Școlile sunt închise și, prin urmare, copiii fac cursurile online prin intermediul intermediul aplicației Zoom, alături de profesori.

(VEZI AICI: FIICA CELEBRULUI DUCKADAM S-A MĂRITAT ÎN SUA, IAR ÎN NICIO LUNĂ VA DEVENI MAMĂ! DECLARAȚII & IMAGINI ÎN PREMIERĂ)

– Ce restricții au impus autoritățile pentru prevenirea răspândirii și infectării cu COVID-19?

Restricțiile sunt în mare parte pentru companii și nu pentru populație. Magazinelor ce le este permisă funcționarea li se impune să opereze un număr mai scurt de ore. Dar putem să venim și să plecăm după bunul plac la orice oră din zi. Desigur, se recomandă cu tărie să se stea în case și, dacă este nevoie să ieși, ești obligat să păstrezi distanța socială.

Helmut Duckadam (stânga), alături de Brigitte și de soțul ei

„Eu muncesc în sistemul medical, dar…”

– Cum vă protejați în această perioadă? Bănuiesc că suneți în izolare împreună cu familia.

Da, noi stăm acasă pe cât de mult este posibil. Singurii invitați să vină pe la noi sunt membrii cei mai apropiați din familie. Spre exemplu, mama mea sau copilul meu vitreg. Mergem la magazin doar pentru produse esențiale, lapte, pâine și lucruri de genul acesta. Chiar dacă mergem în parc pentru o plimbare, păstrăm distanța foarte mare între noi. Purtăm mănuși și măști când ieșim.

EXCLUSIV. Cum traversează actorii români de teatru perioada izolării: „Nu s-a gândit nimeni la noi. Am fost ultima țară care a acordat ajutoare artiștilor independenți”

– Cum v-a afectat coronavirusul din punct de vedere profesional? Mai puteți merge la job?

Eu muncesc în sistemul medical pentru un lanț major de spitale. Mama mea, de asemenea. Muncim pentru un centru de îngrijire pentru adulți ce oferă ajutor zilnic și organizează activități pentru persoanele în vârstă. Familiile acestora îi aduc dimineața și îi iau acasă după-amiaza. Centrul s-a închis din cauza virusului în urmă cu câteva săptămâni pentru a proteja clienții în vârstă, despre care se știe că sunt în categoria de risc mai ridicat. În momentul de față ajut part-time banca de hrană a spitalului, care este o organizație mare ce oferă alimente persoanelor care au nevoie.

(CITEȘTE ȘI: GIGI BECALI A CUMPĂRAT UN CAMION (LA PROPRIU) DE PRODUSE ȘI… LE-A DONAT LA ”MATEI BALȘ”: ”MI-AU TRIMIS O LISTĂ LUNGĂ FIINDCĂ NU AVEAU NIMIC ÎN SPITAL!”)

Soțul meu muncește de acasă. Este manager în finanțe pentru o companie mare ce se ocupă cu distribuția produselor alcoolice. Biroul lui a fost închis la jumătatea lunii martie și acum toți sunt obligați să muncească de la distanță prin intermediul laptopurilor de companie și conferințe zilnice Zoom.

„Guvernul a oferit miliarde de dolari!”

– Ați făcut testul pentru COVID-19?

Din fericire, nimeni din familie nu a avut niciun simptom până în momentul de față și nu am fost nevoiți să ne testăm. Sperăm ca acest lucru să nu se schimbe. Între timp, încercăm să urmăm, pe cât posibil, toate precauțiile referitoare la distanțarea socială.

– Aveti cunoștințe s-au îmbolnăvit de coronavirus?

Da, o prietenă ce muncește ca manager în resurse umane pentru un lanț mare de magazine – Walmart – a contactat virusul la muncă și a stat în spital mai bine de o săptămână. Dar, din fericire, s-a recuperat complet. Atât!

Brigitte Duckadam s-a stabilit în Phoenix, Arizona

EXCLUSIV. Cum să combatem panica provocată de pandemia de coronavirus

– Ce ajutor oferă statul american pe durata pandemiei?

Guvernul central oferă ajutoare adiționale sub formă de venit tuturor ce și-au pierdut locurile de muncă și sunt eligibili, pe lângă fondurile de stimulare ce au fost emise tuturor familiilor și persoanelor în funcție de nivelul lor de venit. Guvernul a oferit, de asemenea, miliarde de dolari deținătorilor de întreprinderi mici pentru a-i ajuta să treacă peste această criză.

(VEZI AICI: FUEGO, MĂRTURII ULUITOARE ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS: „VESTEA A PICAT CA UN TRĂSNET…”)

Cum funcționează sistemul medical în SUA

– Ce v-a surprins în toată această perioadă?

Ce este cu adevărat șocant sunt parcările goale ale mall-urilor. Săile de teatru și parcurile sunt, la fel, goale. În anumite momente, locurile par desprinse dintr-un oraș abandonat. Pe cealaltă parte, situația pare să apropie oamenii deseori. Se pare că binele din oameni este scos la suprafață, aceștia încercând să se încurajeze unul pe celălalt și să se ajute. Spre exemplu, copiii desenează pe trotuarele din fața caselor mesaje de încurajare.

– Care este situația în spitale?

Spitalele sunt depășite, mai mult sau mai puțin, în funcție de oraș. În Phoenix, cele mai multe au pus în așteptare operațiile generale pentru a elibera pe cât posibil resursele pentru îngrijirea celor infectați cu COVID-19. Multe birouri ale doctorilor sunt echipate cu sisteme de conferință video sau audio pentru oamenii ce au nevoie și se pot face prescripții medicale prin intermediul telefonului. Pacienții sunt chemați doar dacă au simptome specifice COVID-19 și trebuie să fie testați. Kit-urile de detecție erau disponibile în număr foarte limitat în urmă cu câteva săptămâni, dar acest lucru s-a îmbunătățit, iar acum testarea este disponibilă pe o scară mai largă pentru oricine are nevoie.

În SUA, spitalele sunt pline de pacienți cu coronavirus

Cum a ajuns Brigitte Duckadam în SUA

În 2003, Helmuth Duckadam a câștigat Loteria Vizelor și a primit dreptul de a emigra în SUA. S-a stabilit, alături de Ildiko, prima lui soție, și de fiica lor, Brigitte, în Phoenix, Arizona. Fostul portar nu s-a acomodat însă peste Ocean și a revenit în România după doar un an.

(NU RATA: FOTOGRAFII ÎN PREMIERĂ CU BEBELUȘUL DIN FAMILIA DUCKADAM)

Ulterior, în 2006, Helmuth Duckadam a divorțat de Ildiko, după o căsnicie care a durat 27 de ani. Cei doi au împreună doi copii, Robert și Brigitte. Fiica sa a reușit, totuși, să-și facă un rost în SUA, iar în prezent are o familie fericită.

În urmă cu aproape doi, Brigitte s-a măritat cu Tom Teglasi, care ocupă postul de manager la o cunoscută companie de băuturi din Statele Unite. Cei doi locuiesc în Phoenix și au împreună un băiețel, Daniel.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Răzvan Scarlat
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. ... citește mai mult