Focar de Covid-19 în Grecia. Peste 1000 de călugări s-au infectat

Publicat: 15/09/2021 | 11:02

Focar de Covid-19 în Grecia. Peste o mie de călugări au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Opt dintre persoanele infectate au decedat.

Un nou focar de coronavirus! În Grecia, pe Muntele Athos, peste 1000 de călugări au fost testați pozitiv la noul coronavirus, opt dintre aceștia decedând, arată Gândul.ro. În Grecia a fost semnalată o creștere bruscă a numărului de persoane infectate. Zeci de persoane au ajuns pe secția de Terapie Intensivă, iar 50% din populația de pe Muntele Athos este infectată cu noul coronavirus.

Persoanele infectate cu tulpina Delta, risc dublu de spitalizare

Persoanele infectate cu varianta Delta a coronavirusului prezintă un risc dublu de spitalizare pentru COVID-19 comparativ cu varianta Alfa, arată un studiu amplu publicat sâmbătă în revista The Lancet Infectious Diseases.

Cercetătorii de la Public Health England (PHE) şi de la Universitatea Cabridge au analizat cazurile clinice a 43.338 de persoane detectate pozitiv la COVID-19 în Marea Britanie, în perioada 29 martie – 23 mai 2021. Dintre acestea, 20 % (8.682) erau infectate cu tulpina Delta, iar restul de 34.656 cu tulpina Alfa.

Din totalul celor infectaţi, o persoană din cinci a fost internată cu COVID-19 după 14 zile de la testarea pozitivă la noul coronavirus. Dintre cei infectați cu varianta Alfa au fost internaţi 2,2 % (764 de persoane), în timp ce dintre cei infectaţi cu varianta Delta au fost spitalizaţi 2,3 % (196 persoane).

Cei mai mulți dintre aceștia nu erau vaccinați, potrivit studiului: ”Știm deja că vaccinarea oferă o protecție excelentă împotriva variantei Delta și, deoarece această variantă reprezintă peste 99% din cazurile de Covid din Marea Britanie, este vital ca cei care nu au două doze de vaccin să facă acest lucru cât mai curând posibil, a spus dr. Gavin Dabrera, reprezentant al PHE.

Se ştia faptul că varianta Delta este cu între 40% şi 60% mai contagioasă decât varianta Alfa, însă nu existau informaţii privind severitatea sa.

Sursă foto: pixabay